maanantai 16. toukokuuta 2011

Paras meikkipuuteri - Clinique Almost Powder Makeup

Photobucket

En meikkaa pieniä peitevoidetöpöttelyä lukuunottamatta kasvojani juuri laisinkaan. Kiitos hyvän ja puhtaan ihoni ei kasvoillani ole juuri mitään peiteltävää.

Huomaan silti aina välillä kaipaavani kasvoilleni hieman ehostetumpaa- ja siistimpää kokonaisuutta lähtiessäni viettämään esimerkiksi iltaa tai haluan muuten vain näyttää koreammalta. Kun kasvoilla on harmoninen sävymaailma, myös silmämeikki näyttää tällöin astetta koreammalta.

Meikkivoiteen ja puuterin yhdistelmästä tulee usein liian meikattu lopputulos minun makuuni, ja tuntuu myös turhalta työntää niin paljon meikkiä kasvoille kun se ihon oma punoitus tuntuu puskevan joka tapauksessa sen paksunkin meikkikerroksen läpi. Ja miksi tukkeuttaisin ihoni paksuilla meikkikerroksella, kun se on muuten hyvässä kunnossa? Meikkivoiteilla ja puutereilla on myös ikävä taipumus muuttaa pisamieni värin harmaaksi ja koska niitä on kasvoillani paljon, voitte kuvitella miten eläväiseltä ja freesiltä näytän tällöin :D.

Photobucket

Tutustuin meikkipuuterien maailmaan ensimmäisen kerran teini-iässä. Ensimmäinen meikkipuuteri oli The Body Shopin jokun klassikkotuote mitä myyjä minulle suosittelin. Tykästyin tuotteen helppouteen ja kuinka sillä sai melko luonnollisen lopputuloksen

Siirryin meikkipuuterista jossakin välissä takaisin meikkivoide+puuteri -comboon. Muistaakseni The Body Shopin meikkipuuteri alkoi tekemään ihosta kuivanoloisen ja naamasta tuli helposti todella kalpea. Tai no vielä kalpea kuin se on nyt. Kasvoista tuli myös liian mattamaiset, eli meikkipuuteri oli nopealla analyysilla liian tuhtia ja tukkeutti ihoa aiheuttaen kirraavan tunteen.

Ajatus nopeasti pikaehostajasta nousi ilmoille lopputalvesta, ja aloin tutkimaan meikkipuuterien maailmaa. Tämä yksilö herätti välittömän huomioni ja nyt en voisi kuvitellakkaan eläväni ilman tätä pientä näppärää apulaista.

Photobucket

Cliniquen Almost Powder MakeUp SPF 15 -meikkipuuteri sävyssä 01 Fair (9g/0.31oz)

"Öljytön meikkipuuteri kaikille ihotyypeille. Ultrakevyt, tasainen ja pitkäkestoinen. Sisältää antioksidantteja ja aurinkosuojaa suojaamaan ihoa ikääntymiseltä. Allergiatestattu ja hajusteeton."

Photobucket

Meikkipuuterin koostumus on hyvin kevyttä ja hienojakoista, eli kasvoille ei tule missään vaiheessa kirraavaa oloa. Meikkipuuteria on siveltimellä helppo kerrostaa sitä mukaan kuinka peittävää jälkeä haluaa. Kasvoille ei tule edes paksummankaan kerroksen jälkeen valkoista maskia, kuten The Body Shopin meikkipuuteri aikoinaan teki jo parin levityskerran jälkeen.

Kasvot jäävät hieman mattamaisiksi (ei kuitenkaan liian puuterisoitunut), kasvojen epätasainen väri tasoittuu ja kasvoille jää kuulos lopputulos. Meikkipuuteri nappaa pois myös kasvojen ylimääräisen kiillon.

Photobucket

Meikkipuuterin mukana tulee lituskapäinen sivellin. Sivellin on kokonsa puolesta oikein näppärä matkoille ja nopeiden korjausten tekoon, mutta kotona päämeikkauspisteen ääressä istuessani  tykkään käyttää meikkipuuterin levitykseen Everyday Mineralsin pehmeää synteettistä The Long Handled Kabukia (12$).

Kabuki on todella monikäyttöinen (tällä levittyy niin mineraalimeikkipohjat, puuterit ja poskipunat) ja juuri käteensopiva (ei liian kömpelö eikä liian pieni).

Photobucket

Suomessa Cliniquen meikkipuuterille on isketty hintaa huimat 39,90 euroa (lähde: Kicks). Pyysin Tukholman risteilyllä käynyttä kaveriani ostamaan tämän tax freestä (hintaa noin puolet vähemmän), mutta tämä kyseinen sävy oli myyty kokonaan loppuun.

Käännyin StrawberryNETin puoleen ja sieltä tämä murunen löytyikin hyvin inhimilliseen 25 euron hintaan.

Photobucket Photobucket

Vasemmanpuoleisessa kuvassa ilman meikkipuuteria. Yleensä nuo punaiset poskiviirut ovat paljon punertavammat ja näkyvämmät, mutta kävin tuossa muutama viikko sitten kirkastavassa ja ihonväriä tasoittavassa kasvohoidossa niin naamakin on nyt huomattavasti "hillitympi" ja freesimpi :).

Oikeanpuoleisessa kuvassa on sitten kasvoilla kevyt meikkipuuterikerros. Livenä eron huomaa paremmin, mutta kyllä nuo kaksi vertailukuvaa antavat pienen osviitan kuinka meikkipuuteri antaa kasvoille hyvin hyvin luonnollisen lisäehostuksen.

Photobucket

Moni on kauhistellut meikkipuuterin rasian ulkomuotoa. Minun on pakko yhtyä heihin verbaalisesti ja kauhistella (joka siis muuttui teknillisesti, ei värien puolesta) tuon pikkuisen ulkonäköä. Mikä on tuo karmiva muovinen halppisvärimaailma? Missä on kaikki tyylikkyys ja hintavamman brändin viba? Nyt tuo näyttää ihan halpahallin muovilelulta.

Löytyykö lukijoistani meikkipuuterin käyttäjiä? Mikä tuotteita te olette kokeilleet ja mikä on oma suosikki :)?

8 kommenttia:

 1. Mä seilaan meikkivoide & puuteri combon ja meikkipuuterin välillä tasaisesti, nyt olen taas pitkään käyttänyt meikkivoide ja irtopuuteri -yhdistelmää, kun se on kosteuttavampi. Meikkipuuteri olisi kyllä ihanan nopea laittaa!

  Meikkipuutereissa mun suosikki on Dior Diorskin Forever Compact. Peittää sopivasti, mutta jättää kuitenkin tarpeeksi eloisan lopputuloksen. Tiedän kyllä, että tuo Cliniquekin on monen suosikki, kiva kun olet löytänyt siitä itsellesi sopivan!

  VastaaPoista
 2. ihanat pisamat! :)<3

  VastaaPoista
 3. Tykkään meikkipuuterista kovasti - ideana. Olen kuitenkin jo vuosia käyttänyt pääasiassa Lumene Natural Code -sarjan meikkivoidetta, koska se on ainut, josta löytyy suuuunnilleen se oikea vaalea väri. Puuterikin on samasta sarjasta. Usassa en tarvinnut sitä ollenkaan, mutta Suomessa ihoni taas kiiltelee innokkaasti... Tykkäisin meikkipuuterista, mutta ikävä kyllä luovuin jossain vaiheessa ajatuksesta juuri sen kiristävän tunteen takia... Ongelmana oli myös sävyn löytämisen vaikeus, kaikki näytti iholla viimeistään tunnin jälkeen todella likaiselta... Pitäisköhän harkita tätä Cliniquen meikkipuuteria, jos siitä tosiaan löytyy tällaiselle kalpeallekin omansa..?

  VastaaPoista
 4. Pumpulipupu
  Minä olen myös kuullut kehuja Diorin Forever Compactista, täytyy yrittää päästä testaamaan joskus :).

  Anonyymi
  Kiitos ^___^!

  Jenni
  Aika valkoinen saisi olla, että Fair olisi liian tumma >:D! Näin minä ainakin uskon kun se ei ole edes minulle liian tumma, khihih.

  Kävin ensimmäisen kerran ihastelemassa tätä Kicksissä, ja siellähän myyjät testaavat tuotteiden sopivuutta sinulle jos pyydät (tai he ihan jopa tarjoutuvat testaamaan jos olet jostakin tuotteesta kiinnostunut). Minä testata ja kohta olinkin jo tuolissa naama tällättynä ^__^.

  VastaaPoista
 5. olet nätti:)
  onko muuten minkä hintaista tuo meikkipuuteri?

  VastaaPoista
 6. minna
  Kiitos ^^.

  Kickseissä 39,90€, laivojen Tax Freessä noin puolet vähemmän ja teksissä linkkaamassani mansikkanetissä 25€ :).

  VastaaPoista
 7. oho niimpäs olikin :DD
  kiitos kumminkin :)

  VastaaPoista
 8. Tää on ihan paras meikkipohja ikinä! En olisi uskonut, että se sopii mun semikuivalle iholle, mutta niin vain sopii. Lisäksi kun päivän mittaan iho vähäsen rasvoittuu, tää tavara vaan paranee iholla, ja ne satunnaiset kiillot tosiaan saa kätsysti hoidettua samalla tuotteella tuon pienen sudin ansiosta. :) Mulla on tätä nyt niinkun kolmessa vaaleimmassa sävyssä, talvesta kesään, enkä vaan VOI elää ilman. x) Tietää mitä ostaa kun menee laivalle... :D

  VastaaPoista