torstai 28. huhtikuuta 2016

Kaksi hyvää ja edullista silmänympärysvoidetta

Ystäväpiirissä tehdyn kyselyn perusteella silmänympärysvoide on joko osa päivittäistä ihonhoitorutiinia tai sitten sitä ei käytetä ollenkaan.

Hyvän silmänympärysvoiteen löytäminen tuntuu hankalammalta kuin vaikkapa hyvän kasvovoiteen. Mikäli kasvovoide ei toimi halutulla tavalla, on se helpompi huomata. Kasvojen ihoa voi kiristää käytöstä huolimatta, kasvovoide ei imeydy kunnolla tai imeytyy liian hitaasti, se rullaantuu meikkivoiteen alla tai jättää kasvot liian kiiltäväksi.

Mutta entäs nämä silmänympärysvoiteet? Mistä tiedän mikä toimii ja mikä ei? Olen käyttänyt voiteita eri merkeiltä aina markettimerkeistä selektiivisiin merkkeihin. Käytin mitä tuotetta tahansa, en huomaa sy-iholla mitään eroa. Iho ei tunnu kuivalta, sitä ei kiristä, se ei hilseile, se ei turpoa, se ei tummu eikä alaluomelle ilmesty kasseja edes huonosti nukuttujen öiden jälkeen. Silmänympärysvoiteiden eron ja parhaimman lopputuloksen huomaisi luultavasti vasta kuukausien - tai pidemmän -käytön jälkeen. Toisin sanoen itselleen parhaiten sopivan silmänympärysvoiteen löytäminen on ihan tuuripeliä!


Miksi käyttäisin silmänympärysvoidetta?
Mikäli käytät silmämeikkiä, käytät luultavasti myös silmämeikin putsaustuotetta. Hankaaminen ja putsausaineen käyttö rasittaa ja kuivattaa ohutta ja herkkää silmänympärysihoa (= kuiva iho on alttiimpi rypyille).

Käykö tavallinen kasvovoide silmänympärysiholle?
Miksipä ei? Kunhan muistaa levittää kasvovoidetta ohuemman kerroksen ja pienemmän määrän. Silmänympärysihon ollessa muuta ihoa ohuempaa, se turpoaa helposti liian raskaasta voiteesta.

Kesäksi suosittelen silmänympärysvoidetta josta löytyy UV-suoja. Eräässä ACO:n pressitilaisuudessa kerrottiin, että aurinkosuojallisia silmänympärysvoiteita on markkinoilla vähän, sillä suoja-aineet kuormittavat helposti liikaa herkkää silmänympärysihoa.

Tällä hetkellä päiväkäytössä olevat silmänympärysvoiteeni ovat merkiltään ACO ja Pirkka. Molemmat ovat pakattu tuubeihin eli ne ovat hygieenisiä ja pitkäikäisempiä kuin purkkiin pakatut voiteet. Näitä ei myöskään ole hinnalla pilattu!


ACO Face eye gel

Tuoksuton, rauhoittava ja pehmentävä silmänympärysgeeli. Iho jää levitysvaiheessa hieman kiiltäväksi ja geelimäiseksi, mutta hetken päästä iho tuntuu pehmeältä eikä kiillä enää. Meikki- ja peitevoiteet kiinnittyvät tämän päälle vaivattomasti.

Sain tämän ensimmäisen kerran ACOlta blogini kautta, mutta tuubin tyhjennettyä ostin uuden tuubin apteekista. Hinta oli noin 10€.


Pirkka silmänympärysvoide Q10

Tuoksuton, ja hoitaa hommansa siinä missä ACOkin. ACO jää kuivuessaan aavistuksen verran tahmeammaksi kuin tämä Pirkan versio, mutta erot ovat lähes olemattomia.

Pirkan silmänympärysvoide löytyy K-kauppojen valikoimasta ja hinta on noin 5€. Minulla on myös tästä jo toinen tuubikierros menossa. :)

Vinkki: laita silmänympärysvoiteesi yöksi jääkaappiin. Uninen ja väsynyt silmänympärysiho saa aamulla pirtsakkaan herätyksen, etenkin jos silmillä on yhtään turvonnut olo.

10 kommenttia:

 1. Aloin käyttää silmänympärysvoidetta vasta pari vuotta sitten, mutta nyt en osaisi olla ilman. Heti tuntuvat silmänaluset kuivemmilta ilman. Nyt on alkanut näkyä jo pienet rypytkin silmien alla, iik! ;) Silmänympärysvoide on siis mulle ehdoton must.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollu nää harakanvarpaat ties kuinka monta vuotta silmien ulkonurkissa - kauneusalan ammattilaiset kutsuu niitä ilmejuonteiksi niin uskotaaan ;D Mäkään en osaisi olla enää ilman sy-voidetta kun käyttö on jo niin rutiininomaista :)

   Poista
 2. Käytän silmänympärysvoidetta koska muuten silmänympäryksiä kutittaa, ne punoittavat ja ovat kuivan tuntuiset. Hyvä silmänympärysvoide häivyttää juonteita. Olen luottanut jo pari vuotta Louis Widmerin Eye Contour Creamin nimeen, tämä häivytti alkavat juonteet näkymättömiin kosteutuksen avulla :) laitan tätä illalla avuksi meikin jäljiltä kuiviin ja punoittaviin luomiin. Aamuisin laitan jotain kevyempää, Lumenea taitaa olla tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kuullu tosta niiin paljon kehuja! Ehkä pitää ostaa itsellenikin kun seuraava kymppi-ikä tulee täyteen ^^'?

   Poista
 3. Pirkka oli hyvää, kun olin nuorempi, käytin useamman tuubin. Nyt "vanhana" huomaa, että noin kevyet koostumukset ei oikein tee enää mitään, niin on ollut pakko käyttää tehokkaampia ja täyteläisempiä juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "vanhana"... :D sinä ja sinun vanhuus! Mä en huomaa mitään eroa noiden kevyiden ja vahvempien välillä.. onkohan mun sy-ihossa joku ongelma :'D?

   Poista
 4. Ei ne rypyt kyllä voi minnekään hävitä, kun ne ovat kerran tulleet - pysyvä vaikutus ihoon. Vaikutus lienee ihoa hieman turvottava, jolloin rypyt sen vaikutuksesta oikenevat. Kirurgin veitsi on ainoa keino saada rypyt ihoa kiristämällä siloisemmaksi. Tämä nyt vaan on fakta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, ei niitä pois saa kun ne ovat jo sinne tulleet - paitsi tietty veitsenterällä. Pyrin ennaltaehkäisemään eli siirtämään niiden tulemisen ja syvenemisen mahd myöhemmäksi mutta ei niiden suhteen kannata olla neuroottinen. Ryppyjä ne vaan on ja ne kuuluvat elämään :)

   Poista
 5. Mä en nuorempana yhtään tajunnut mitä virkaa sy-voiteella on, mutta kyllä sitä iän myötä on huomannut että ei enää pärjää ilman.

  "Käykö tavallinen kasvovoide silmänympärysiholle?
  Miksipä ei?"
  Esimerkiks siksi, että voi ärsyttää silmiä ja silmänympäryksen herkkää ihoa. Tämä toki riippuu täysin siitä, kuinka herkkä on ja mimmosta kasvovoidetta käyttää - ite en kovinkaan montaa käyttämääni naamarasvaa viitti pistää lähellekään silmiä koska sen vaikutuksen huomaa kyllä heti (silmiä vetistää, ihoa kirvelee, ym).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en nuorempana sitä käyttänyt - ehkä juuri siksi kun iho ei tuntunut kuivalta sy-alueelta. Naamaa taas heti nippistelee jos ei voidetta käytä.

   Kannattaa oman harkinnan mukaan tosiaan testata kasvovoidetta sy-iholle - jos siis haluaa nimenomaa niitä käyttää eikä jostain syystä sy-voiteita. Mä oon reissuilla käyttänyt varovaisesti tavallista kasvovoidetta, mutta eihän ne kaikki aina siihen sy-iholle sovellu. Kevyestäkään annostelusta huolimatta :)

   Poista