tiistai 11. elokuuta 2009

GHD IV Styler - Ehdottomasti paras muotoilurauta

Haluan kertoa teille markkinoiden parhaasta suoristusraudasta, GHD IV Stylerista. Tämän raudan kanssa ei tule luultavasti koskaan huonoja hiuspäiviä. En voisi ikinä luopua tästä ja palata takaisin markettirautoihin.
Käytän suoristusrautaa lähes päivittäin joko suoristamiseen, kihartamiseen tai tyvikohottamiseen. Kun käytän rauta tosiaan lähes joka päivä, miksi tyytyisin halpoihin markettirautoihin jotka vahingoittavat hiuksia enemmän ja eivät välttämättä kestä muutamaa vuotta pidempään? Kyseessä on kuitenkin omat hiukset ja mikäli ne ovat itselleen tärkeät, haluamme luultavasti pitää niistä mahdollisimman hyvää huolta.

Tätä toimintatapaa olen aina ihmetellyt suomalaisissa(?). Vaatteita, asusteita yms joita käytämme jatkuvasti haluamme ostaa mahdollisimman edullisesti. Tiedättehän, ei kestäviin ja upeisiin farkkuihin viitsi laittaa paljon rahaa kun ne menevät kuitenkin rikki ja uusia farkkuja tulee osteltua kokoajan. Sitten käytämme kuitenkin paljon rahaa kenkiin, koruihin ja mekkoihin mitä raaskimme käyttää vain muutaman kerran vuodessa - ehkäpä jos joku lähipiiristä menee naimisiin tai satut saamaan kutsun linnanjuhliin. Ei, en kiellä ettenkö itse sortuisi myös välillä tähän "halvalla paljon laadulla niukasti" -ostotapaan, mutta pyrin välttämään sitä parhaani mukaan.


Siinä missä vanhat raudat ovat lämmenneet "muutamassa" minuutissa, GHD lämpenee muutamassa sekunnissa. Lämpö pysyy kokoajan tasaisena, eikä näin pääse polttamaan hiuksia. Yhtä hiusosiota ei tarvitse käydä raudalla läpi kuin kerran, niin hiukset muuttuvat lähes silkkisen suoriksi / kiepsahtavat kiharalle. Vanhojen rautojen kanssa yhtä hiusosiota sai vetää läpi pahimmillaan viisi kertaa ennen kuin kutrit olivat tarpeeksi suoria. Voitte vain kuvitella miten rankkaa tämä hiuksille hermoista puhumattakaan! Suoristus/kiharat kestävät yön villit pippalot sekä nukutun yön aina seuraavaan aamuun asti. GHD:n keraamiset pinnat eivät tee hiuksista sähköisiä vaan jättää jälkeensä kauniin kiillon. Pyöreän muotoilupään vuoksi rauta ei vahingoita (lue revi) hiuksia, vaan myötäilee hiusten mukaisesti.


GHD:n kanssa tyyliä voi muuttaa hetkessä. Jos äsken tehdyt kiharat eivät nyt tunnukkaan kivoilta, annetaan hiusten hieman jäähtyä ja kohta hiukset voi taas raudalla käsitellä. Vanhoilla raudoilla -joilla en koskaan saanut edes kunnollisia kiharoita tehty- ei ollut toivoakaan saada tuskalla väännetystä korkkiruuvin irvikuvasta saman illan aikana suoraa hiusosiota.

Useimmilla raudoilla suoristus saadaan aikaan hiusten "vetämisellä" ja korkealla kuumuusasteella. Ei taida kuulosta järin houkuttelevalta? GHD suoristaa hiukset ainoastaan tasaisella lämmöllään ja hiukset liu'utetaan raudan läpi ilman vetämistä/venyttämistä tai kovaa painamista.

Suoristusrauta
menee turvallisesti lepotilaan kun sitä ei käytetä 30 minuuttiin. Raudassa on myös yleismaailmallinen jännite, joten rautaa on helppo käyttää kaikkialla missä ikinä matkustatkin.


IV Styler, IV Styler Mini
IV Salon Styler


IV Styler sopii kaikille hiuspituuksille ja on tällöin raudoista monipuolisin. Olen stylerillani suoristanut hiusjatkeita, tyvikohottanut lyhyitä hiuksia sekä kihartanut/suoristanut omia lyhyitä ja pitkiä hiusosioita. Rauta on kevyt ja käteen näppärän kokoinen.

IV Styler Mini sopii parhaiten todella lyhyille hiuksille, miesten hiuksille, sortuvien käsittelyyn, otsatukalle ja tiukan kiharan tekoon. Raudan leveys on vain 1cm! En itse keksi raudalle oikein muuta kohderyhmää kuin todella lyhythiuksiset (esim. piikkien tekemiseen) tai todella tiukkoja kiharoita haluavat. IV Stylerilla saa jo melko lyhyitä hiuksia nostettua pystyyn (esim mieheni) ja sillä onnistuu myös sekä otsiksen- ja sortuvien laitto todella näppärästi.

IV Salon Styler on tarkoitettu pitkille-, paksuille- ja karheille hiuksille sekä luonnonkiharoille.

Mistä tietää jonkin tuotteen olevan kulttituote? No että siitä liikkuu markkinoilla isot määrät halpoja väärennöksiä :/. Hälytyskellojen tulisi soida heti ensimmäisenä siinä kohtaa kun raudan hinta kuulostaa liian hyvältä (esim. eräällä sivustolla kaupitellaan Rare GHD-rautoja 58£:lla) ollakseen totta. En lähtisi tilamaan rautaa esimerkiksi eBaysta tai vastaavista kauppapaikoista. Feikit yrittävät vain jäljitellä aitoa GHD:ta ja saattavat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa oikosulkuja ja pysyvä vaurioita hiuksille.


Suosittelen tilamaan raudan joko luotettavasta kampaamosta (tosin olen kuullut että niihinkin on eksynyt joskus feikkejä) tai GHD:n hyväksymiltä jälleenmyyjiltä, jotka löytyvät tästä. Kampaamoissa raudat maksavat mansikoita -ja vähän enemmänkin- joten suosittelen tilamaan ulkomailta. Täältä Website Checkeristä voit vielä tarkistaa kaupan luotettavuuden.

11 kommenttia:

 1. Oon aatellut ostaa GHD:n heti, kun vaan yhtään on rahaa. Nyt opiskelijana on niin vaikee ostaa isompia... Toisaalta sit tuhlaan kaikkeen pieneen ja niiden summa ylittäs yhteensä ton hinnan... Joo :D Mut siis oon tota jo ihastellut ja suunnitellut ja siihen asti on pärjättävä halppiksella.

  VastaaPoista
 2. "Toisaalta sit tuhlaan kaikkeen pieneen ja niiden summa ylittäs yhteensä ton hinnan."

  Kuulostaa niiin tutulta :D.

  Sitten kun päätät joskus raudan tilata, suosittelen ottamaan sellaisen paketin mikä sisältää ainakin Heat Matin (lämpömatto jonka sisään kuuman raudan voi pakata ja pitää rautaa sen päällä pöydillä, lattioilla jne).

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos tosi paljon tästä jutusta! Oon nyt haudutellu raudan ostoo ja ihmetelly et mikä ero näil nyt on muutaku hinta :) Tän artikkelin jälkeen osaa taas vähä paremmin päättää! Kiitos kaunis!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, mukavaa että jutusta oli apua valintaa tehdessä :).

  Kerrothan sitten mihin rautaan päädyit ja miten yhteiselo on lähtenyt sujumaan :)!

  VastaaPoista
 5. Mistä sä hankit oman rautas? Mulla on nyt suunnitelmissa hankkia tollanen kanssa ja nyt on vaikeuksia päättää putiikkia :D En tiiä yhtään, et miten noissa menee ulkomailtatilattaessa takuujututkaan, nii oon vähän peloissani et miten tässä käy :D

  VastaaPoista
 6. Milja, lookfantastic nimisestä kaupasta :). Raudan johtoon on läiskästy kiinni takuulappu eli sitä ei parane mennä irroittelemaan ja takuu toimii ihan normaalisti. GHD:n sivuilta löytyy lisätietoa :)!

  VastaaPoista
 7. Tyhmiä kysyttyäni, mä tajusin itekin sitten lukea noita tietoja :D Onneks luin, koska Asoksella (josta meinasin eka tilailla) takuu oli voimassa ainakin tekstien mukaan vaan Briteissä :o Lookfantasticilla sen sijaan luki, että valmistajan takuu eli se 2 vuotta. Mutta kiitos avusta, tää postaus inspas mua vihdoin tilaamaan raudan vanhan rikkinäisen tilalle :) Toivottavasti se on sit yhtä mahtava vekotin, ku kaikki tuntuu hehkuttavan ;)

  VastaaPoista
 8. Hei paljonko tuli postikuluja lookfantasticista tilatessa? :)

  VastaaPoista
 9. Moikka Panda!

  Mun kaveri ohjas mut sun blogiin koska oon itekki aivan hulluna näihin keunausblogeihin. Mulla löytyy myös blogi nettishoppaamisesta kiinnostuneille googlettamalla Susan's netshopping. Tämä ei ole mainos, mulla on ihan asiaakin!

  Elikkä mä kadehdin sua kun musta vähän tuntuu, että mulle myytiin viime kesänä feikki GHD-IV styler ebayn kautta. Rauta maksoin kaiken kaikkiaan 80e ja odottelin sitä kuukauden. Kun se tuli uskoin, että se on aito. Pitkälti sen vuoksi, että se näytti olevan kakkoskappale (töpselissä vikaa, jonka mun mies sai korjattua) ja uskoin, että sain sen tämän vuoksi edullisesti koska sitä ei olla voitu myydä ykköskappaleena. Kaikki laput ja sarjanumerot löytyi, menin sitten tarkistamaan aitoutta GHD-n virallisilta sivuilta ja tähänkään päivään mennessä aitoutta ei olla voitu mulle sieltä vakuuttaa.

  Mä todella toivon, että olisin säästänyt tuon 80 ja pistänyt sen mielummin aitoon laitteeseen.

  Susan

  VastaaPoista
 10. Susan, kävin katsomassa blogisi ja näytti oikein kivalta ^^. Pitää tutkailla tänään illemmalla vähän tarkemmin :).

  Onpa ikävä tuuri sattunut sinulle tuon raudan suhteen :/. Typeriä nuo ihmiset ketkä myyvät feikkejä!

  Toimiiko rauta kuitenkin? Onko siinä sellainen keltainen valo kun rauta menee "taukotilaan"? Sanottiinko GHD-sivuilla mitään kun naputtelit raudan koodin siihen pyydettyyn kohtaan? Minulle ei nimittäin tullut sähköpostiin varmistusta asiasta, kiitettiin vain raudan rekisteröinnistä ja päläpälä. Tuliko sinulle sellaisia ilmoituksia?

  VastaaPoista
 11. Ihana blogi sulla! Itellä olis nyt aikomuksena hankkia GHD, mutta oon vielä vähän epävarma mallin suhteen.. Osaisitkohan sä vastata tähän kysymykseen: http://j4nette.blogspot.com/2010/12/ghd-hjalp-anyone.html ? :)

  VastaaPoista