tiistai 5. lokakuuta 2010

The Body Shop huultenkuorinta kuiville huulille

Photobucket

"Ethän jätä kasvojasikaan kuorimatta, miksi huulesi olisivat eri asia?"
- Misha


En tiedä kumpi ihonhoitomainos on ärsyttävämpi, naaman harjaamiseen (lue kuorintaan) tarkoitettu muoviharja vai tummat silmänalukset.

Photobucket

Minulla ei ole tarjolla mitään shokeraavia "ennen :(" ja "jälkeen :)" kuvia, sillä huuleni olivat jo ennen kuorintaakin ihan hyvällä mallilla. Huulet pääsevät kuitenkin aina silloin tällöin kuivahtamaan, kuollutta ihoa irtoilee kauniisti isoina paloina ja joskus huuliini ilmestyy mystisiä haavaumia. Aivan kuin olisin viillellyt huuliani paperilla, yh.

Kuorinta auttaa poistamaan ylimääräisiä nahkahärpäkettä, tasoittamaan huulia (tasaisempi pohja huulipunalle ja -kiillolle) sekä auttamaan huulivoiteiden imeytymisessä

Photobucket

The Body Shopin huultenkuorinta kuuluu Must Have -listalleni. Ainesosina: luonnollisesti ja hellävaraisesti kuorivaa kauraa, huulia kosteuttavaa ja hoitavaa pantenolia, E-vitamiinia, marulaöljyä, luomumehiläisvahaa sekä vaikuttavimpina aineena sinimaissijauhe. Tuote on dermatologisesti testattu.

Ostin kuorintapuikkoni vuosia, vuosia sitten ja puikko on yhä edelleen elämänsä kunnossa ja hoitaa sille annettua tehtävää erinomaisesti. Kuorinta tuoksuu (ja maistuu) raikkaalle piparmintulle. Tuoksu tuo mieleen hammastahnan :).

Photobucket

Ja sitten kuorimaan ^_^.

1. Poista huulimeikki ja jätä huulet hieman kosteiksi.
2. Mikäli et halua ainetta levittämisen aikana suuhusi, niin mutrista ja työnnä huulesi "suusta ulos" törkypusu-asentoon.
3. Lähde levittämään kuorintaa aivan samalla tavalla, kuin levittäisit puikkomaista huulirasvaa. Muistattehan ne kuuluisat pyörivät liikkeet ;). Pyörivien liikkeiden avulla myös kuolleet ihonahkahärpäkkeet ja lika irtoavat  paremmi.

Minä levitän kuorinta-ainetta huulille ihan antaumuksella ja vieläpä huulien ylikin, eli ihan oman maun mukaan. Tähän ei ole mitään oikeaa määrää olemassa. Myöskään mitään aikarajaa ei ole, kauanko kuorintaa tulisi pitää huulilla. Pidän kuorintaa itselläni semmoiset 10-20 minuuttia.Telkkaria katsellessa aika saattaa venähtää jopa puoleen tuntiin.

Kuorinnan pesu huulilta on hieman ärsyttävää puuhaa, koska se haluaisi niin kovasti jäädä hengailemaan törkypusuhuuliesi kanssa. Poispyyhkiminen onnistuu joko kostealla pyyhkeellä, tai sitten kuorintahanskan sormenpäällä pyörivin liikkein. Mitä karheampi, sen parempi.

Photobucket

Tadaa! Vaikka huulet olivat jo lähtötilanteessa ihan hyvässä kunnossa, niin kyllä kuvista on nytkin havaittavissa paljon tasaisemmat ja pehmoisemman näköiset huulet. Kuorinta jättää huulet iihanan sileiksi ja pehmoiseksi kuin vauvan pylly. Huulet tuntuvat paljon kevyemmiltä kuin ennen, montakohan kiloa sitä kuollutta ihonahkahärpäkettä oikein lähti?

Hintaa The Body Shopin huultenkuorinnalla on 12,20€. Lushilta (uk) löytyy myös huultenkuorintaa, mutta niihin en ole itse tutustunut.

9 kommenttia:

 1. Hmm, vähän häiritsevä mielikuva tuli huulista ja vauvan pyllystä samassa lauseessa. :D

  Mutta joo, mulla kuorituvat huulet ihan itsestään (olen laiska), kun lounasaikaan pyyhin suun ja aamulla laitetun huulikiillon rippeet paperiin. Tarkoittaa siis sitä, että ovat parhaimmillaan iltapäivällä. :)

  VastaaPoista
 2. Tätä tuleekin harrastettua ihan liian harvoin,vaikka tarvetta ehkä olis useamminkin.

  Joskus muistan tuota kuorintapuikkoa kokeilleeni ja hämärä musitikuva on että oli melko tujua tavaraa eikä liikkunut huulilla kovin helposti.

  Itse himottelen juurikin Lushin sitä purkan makuista kuorintaa.

  Tosin sokerin+oliiviöljyn yhdistelmä toimii myös aina kun muistaa =)

  VastaaPoista
 3. Mä oon tätä niin monta kertaa miettiny ja tuijotellut kaupassa. Minusta vaan hinta hieman kirpaisee, omalle budjetilleni! Ehkä nyt kuitenkin kun sinä esittelit sen minun on pakko ostaa!!:)

  VastaaPoista
 4. Nekku, noh noh :D.

  Läpi lasien, on tuo puikko melko kovaa kamaa, mutta tosiaan kun huulet kostuttaa niin se liukuu paremmin. Saa sillä puikolla myös ihan kunnolla painaakkin jotta kuorinta tarttuu. Ellei sitten halua päästä helpolla ja lämmitellä aka sulatessa sitä jossain mikrossa :'D. En ehkä suosittelisi kokeilemaan.
  (miksi nää kaikki jutut kääntyy mielessä kokoajan jotenkin kaksimieliseen suuntaan... :D?)

  Pinja, noo mutta se kestää vuosia ja vuosia käytössä :). Omani on oikeasti varmaan 4-5 vuotta vanha :D.

  VastaaPoista
 5. Ai niin, tämä unohtui, kun keräsin yhteen kokemuksiani The Body Shopista. Mullakin oli tuo, mutta ongelma oli se, että jonkun kymmenen käyttökerran jälkeen jäljellä oli vain rakeita pinnalla ja tuntui, kuin olisi juuriharjalla hinkannut huulia. Roskiin meni. Enpä tietenkään ikinä tajunnut kokeilla kosteille huulille...

  VastaaPoista
 6. Tiiätkö,ite valittelin tota samaa ''tummat silmänalukset'' mainosta, ja joku tuli ja linkitti miulle linkin, missä luki, että kieliopillisesti on oikein sanoa tummat silmänalukset, eikä aluset. Itse kuitenkin sanon silmänaluset,koska se kuulostaa paljon paremmalta (:

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa kiinnostavalta tämä. itse kuorin huulet ihan vaan kuorintahanskalla. Ehdottomasti pitää kyllä välillä kuoria, muuten huulet tuntuu ihan kamalalta!

  VastaaPoista
 8. Sonia, auts! Olisikohan siinä sattunut olemaan huono rakenne? Tai sitten se tosiaan olisi tuntunut paremmalta kosteita huulia vasten :/.

  Ruby Rose, ai on vai o_o Kuulostaa vaan niin vääärältä nuo alukset silmien alla :D.

  norppa, joo ja varsinkin talvella huulet tuppaavat mennä ärsyttävän tuntuisiksi :/.

  VastaaPoista
 9. Ovat tosin saattaneet muuttaa koostumustakin, koska oman vastaavani heitin pois muistaakseni vuonna 2003, että onhan siitä jokunen vuosi kun se on ostettu. :D

  VastaaPoista