lauantai 23. elokuuta 2014

Rusettipipon majakkaseikkailuRaumalla opin ihan ensimmäiseksi sen että kenelläkään ei ole venettä vaan paatti. Ja paatti löytyy ihan jokaiselta ja paateista ja kaikesta mereen liittyvästä puhutaan ihan kaikkialla. Kun mies kuolee Raumalla ei kysytä montako lasta hänellä oli vaan minkälainen paatti häneltä jäi.

Pakkasimme eräänä aamuna eväät kasseihin, ajoimme autolla satamaan ja lähdimme paatteilemaan


Paatilla pitää olla tietenkin asianmukainen varustus eli merihenkinen paattipipo ^___^


Piponi on saatu lastenvaate-ja design yritykseltä Papu Design joka on perustettu 2012 ja se sijaitsee Nokialla.

Näin tämän saman rusettipipon aikoinaan pienen lapsen päässä ja jo se hetki jäi kummittelemaan mieleen. Olisipa myös meille aikuisille tuollaisia! Törmäsin pipoon myöhemmin uudelleen ja tällä kertaa se komeili vanhemman mummon päässä. Menin mummon juttusille ja kysyin häneltä tarinaa pipolle, merkki ei meinnnut tulla hänelle mieleen sitten millään ja pienen muistelemisen jälkeen hän huudahti: "PAPU!".

Olin Papuun myöhemmin yhteydessä ja kysyin onko kyseistä pipoa mahdollista saada moukaripäiselle aikuiselle. Suureksi ilokseni minulle vastattiin kyllä ja pipoa alettiin valmistamaan :)! Päättelimme ensin pääni kokoa ja sain heiltä postissa ensimmäisen pipoversion sovitettavaksi. Se oli minulle kuitenkin ihan liian napakka ja näytti päässäni kireältä uimahatulta. Palautin pipon ja sain toisen kokoa isomman tilalle ja se oli täydellinen. Sopivan lörttö mutta ei liian. 


Kiitos Papu!
Pipo on kerännyt katukuvassa paljon kommentteja ja ihastelua, onhan tämä rusetti iso mutta olen tottunut pitämään päässä kaikkea överi-isoa niin omaan makuuni tämä on ihan perusrusetti :'D.

Nyt mallistoon on tullut piposta uudenlainen mustavalkoinen versio, tarvitsenko toista raitapipoa? Mustavalkoinen pipo olisi unelma, musta popo ja valkoinen iso rusetti. Menisi aina ja kävisi yhteen kaikkien mustavalkoharmaa-vaatteitteni kanssa! 


Omistamani paattipipo ei tarvitse kaverikseen muuta kuin punaisen huulipunan, ahoy!


Ven- anteeksi paatilla meri-ilma tuiversi sen verta että paattipipon lisäksi piti kiskoa päälle huppari. Pysähdyttyämme ensimmäiselle saarelle muistin jälleen ulkona olevan +30. Ei ihmekkään kun ihmiset palavat niin pahasti paatteillessa, ei tuota lämpöä vaan tunne iholle! Lätkin aurinkosuojilla ja arvatkaa mitä kävi? Sain elämäni ensimmäisen rusketuksen, siis MINÄ!


Olin ihan varma että pohjasta nousisi hetkenä minä hyvänsä käsi tai jalka...

Palju


Olenko ainut kuka on lapsuudessaan traumatisoitunut muumijaksosta, jossa muumit olivat menossa majakalle ja mereltä ajoi heidän läpi kummituslaiva mitä ei saanut katsoa tj? Se kamala musiikki ja kaikki! Ja ja ja itse majakassa yöllä muumien nukkuessa Muumipeikon mahan päällä käveli kummitus mistä näkyi pelkästään jalat?! Yhhyy! Melkein yhtä hirveää kuin muumien jääkuningatar.

Ylhäällä majakassa, tunnistatteko paikan?Päiväunet paatissa, iltapäiväkahvit saarella

PaattikynnetMeripäivän päätteeksi taivaalle nousi ukkosmyrsky ja vettä tuli ämpäristä kaatamalla ja sähköjä napsahti poikki ympäri kaupunkia. Olipas muuten outoa olla jälleen tasaisella maalla...

Syksymmällä uudestaan! Mereltä katsottuna saarien ruska on varmasti näkemisen arvoinen :)!

Alan nyt vähän paremmin ymmärtämään tämän paatteilun ideaa ja mikä siinä on se juttu.

5 kommenttia:

 1. Paattipipo on aivan ihana. Siis mähän tarvitsen tuollaisen myös! :)

  VastaaPoista
 2. Mä lämpenin tolle pipolle ihan täysillä! Voisinkohan sovittaa sun versiota joku kerta :) Yksi jälleenmyyjä löytyy näköjään Lahdestakin, mutta on näköjään lastenkauppa joten onkohan siellä aikuisten versioita :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Of koors mai hooors! Kannattaa pistää mailia ja kysäistä :)!

   Poista
 3. Siis tuo pipo on aivan fantastinen, ja sopii sulle niin hyvin! <3

  VastaaPoista