sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Matkavinkit Oslo Holmenkollen

Yksi Oslon ihastuttavimpia asioita oli ehdottomasti metrot!  


Metrot ajelivat metsien läpi, omakotitaloalueen läpi, koulun edestä, kotien takapihoilla ja milloin missäkin. Harmi kun en kerennyt nappaamaan yhdesä talon takapihasta kunnolla kuvaa, siellä oli mm. hillittömän iso uima-allas ja iso tenniskenttä! Ei ajeltu siis ihan köyhimpien ihmisten alueella.


Jaaa mites hei nuo maisema metron ikkunasta? Metsää, merta ja saaria.


Jep, korkealla ajeltiin. Talot olivat valtavia ja niin kauniita. Ei mitään kylmiä, betonisia ja moderneja vaan sympaattisia noin neljän ja viiden kerroksen puutaloja ^___^.
Holmenkollen! Norjan yksi tärkein ja rakastetuin nähtävyys. Olisiko jopa ihan maailman vanhin mäkihyppypaikka?

Täällä Matti Nykänen hyppäsi vuonna 1982 ensimmäisen MM-kultansa 18-vuotiaana ^_^.


Mäkihyppytorni oli melkoisen mahtipontinen näky.


Holmenkollen on suosittu ulkoilualue ja nytkin näimme tornin ympärillä monta lenkkeilijää, juoksijaa ja portaita edestakaisin juoksevia ja hyppiviä urheilijatyyppejä.


Tykkään olla korkealla ja nähdä ympärille, ja pian huomasin kannustavanu muita lähtemään mukaani kiipeämään ylös. Noh meitä lähti minun lisäkseni lopulta vain kolme, muille korkeus taisi olla liikaa. Yläpuolen kuvassa parkkiksella näkyy muutama paikallinen lenkkeilijäkin :).Oli muuten ihan hullu reisi-peppu-pohje-mitälie-treeni, ne ritilätasanteet joita pitkin kiipesimme olivat todella korkeita ja jalan sai nostaa tyyliin rintoihin asti ja polven suuhun että pääsit tasanteelta toiselle :D. Alas jääneet ihmettelivät miten nousimme niin hitaasti ylös, kunnes alhaalta kameralla zoomattuna huomasivat että mehän mennään melkein nelinkontin polvet suussa siellä. No tulipahan illan treeni ainakin hoidettua - ei ollut nimittäin ihan vähän sitä kiivettävää :D.Vasemmalla näkyy huonosti ritilät joita pitkin kapusimme, niistä näkyi läpi ja sivulla mennyt "kaide" oli melkein pään korkuudella eli siitä ei juuri saanut jeesiä kapuamiseen. Seuraavana iltana alkoivat molemmat reidet muistaa edellisen illan kiipeämisen. Tässä yläpuolen kuvassa vasemmassa reunassa näkyy muutama porrastreenaaja.


SometaukoOlisin niiiin halunnut kiivetä ihan sinne ylös asti, mutta portit olivat kiinni.


Illan päätteeksi takaisin metroasemalleUrheiluharrastuksiin panostaminen näkyy joka puolella, tässä oli ainakin kuusi tai seitsemän jalkapallokenttää yhdessä nipussa ja junnut pelaamassa iltamyöhään asti.


Paluumatkalla kohtasimme myös tämmöisen erittäin kovaan ääneen puuskuttavan yllätyksen. Jätkällä oli täysvarustus -ja vähän ylikin- päällä ja siellä se naamari päässä juoksi täysillä jyrkkiä mäkiä ja rinteita ylös ja alas o_O.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti