
Ainekset:
* tuoreita tomaatteja (laitan itse 10)
* chilitomaattimurskaa
* shalotti -sipuli
* chili (itse käytän keskivahvaa chiliä)
* tuoretta basilikaa
Lisukke:
* Kippari -ruokakermaa ja/tai mozzarellaa
1. Irroita tomaatinkuoret (nopea tapa on antaa niille shokkihoito*)
2. Pilko kattilaan tomaatit, sipuli ja chili. Kaada sekaan chilitomaattimurska ja lisää sekaan pieniksi paloiksi revitty basilika
- keitä tomaattikeittoa keskilämmöllä -
3. Sekoita kattilassa olevat ainesosat sauvasekoittimella mössöksi
4. Mausta mustapippurilla ja suolalla
- anna keiton muhia -
Kun tomaattikeitto on päässyt kulhoon asti, lorauta päälle Kippari -ruokakermaa. Ruokakerman voi myös korvata mozzarella tai herkutella molemmilla, njam! Herkkupäivinä otan kylkiäisenä vielä valkosipulipatonkia jolla voi dippailla kulhosta viimeisetkin keitonjämät suuhun.
* tomaatin shokkihoito: tee tomaatteihin (risti)vekkejä eli pintahaavat veitsenkärjellä. Laita haavoitetut tomaatit kiehuvaan veteen. Kun haavareunat alkavat kärpistymään on aika nostaa tomaatit pois kiehuvasta vedestä ja laittaa ne kylmään veteen. Kun tomaatit ovat jäähtyneet niin kuoret lähtevät ”haavoista” vetämällä helpoisti ja siististi irti. Kokonaisaikaa shokkihoitoon menee ehkä pari minuuttia?
10 kommenttia Herkullinen ja tulinen tomaattikeitto
VastaaPoistaMinna / Glitz & Glam
torstai 19. maaliskuu 2015 at 16:42 (3 kuukautta ago)
Kiitos ohjeesta! Tätä testaan. Näitä toisten arkiruokareseptejä on kiva bongailla. :)
Vastaa
Panda
perjantai 20. maaliskuu 2015 at 18:12 (3 kuukautta ago)
Niin on, tulee kokeiltua itsekin aina uusia ohjeita kokeiltavaksi :)!
Vastaa
Sissi
torstai 19. maaliskuu 2015 at 17:47 (3 kuukautta ago)
Mmmm….tomskukeittoa <3
Vastaa
Panda
perjantai 20. maaliskuu 2015 at 18:12 (3 kuukautta ago)
Elämäni ensimmäisen tomsukeiton nautin teininä Finnairin lentokoneessa, jäi traumat ja vuosia väliin ennen kuin uskalsin kokeilla tätä makunautintoa uudelleen :D
Vastaa
Jonna H.
torstai 19. maaliskuu 2015 at 18:44 (3 kuukautta ago)
Kiitos reseptistä, tomaattikeitot on mun suosikkeja. :P
Vastaa
Panda
perjantai 20. maaliskuu 2015 at 18:12 (3 kuukautta ago)
Ollos hyvä :)!
Vastaa
Martina
torstai 19. maaliskuu 2015 at 22:15 (3 kuukautta ago)
Jahas, mä tiedänkin mitä meillä tehdään viikonloppuna ruoaksi..! :)
Vastaa
Panda
perjantai 20. maaliskuu 2015 at 18:13 (3 kuukautta ago)
Whiii, kerro sitten minkälaisen vastaanoton sai :)!
… Mitäs mä söisin?
Vastaa
Nella / Neiti Minttukihara
perjantai 20. maaliskuu 2015 at 14:23 (3 kuukautta ago)
Kuulostaa tosi hyvältä, nam!
Vastaa
Panda
perjantai 20. maaliskuu 2015 at 18:13 (3 kuukautta ago)
Suosittelen kokeilemaan :)!
Vastaa
Tätä täytyy koittaa! Kuulostaa niin herkulliselle. :3
VastaaPoistaJoo tää on! Tulistuu vielä lisää seuraavaan päivään mennessä <3
PoistaOOoo, nyt menee kyllä ostoslistalle heti tänään. Me tehtiin chili-porkkanasose keittoa tossa yks lauantai.
VastaaPoistaMaistuuko siinä paljonkin se porkkana? :D Mun yksi inhokkivihanneksista.... Porkkanamehu ja -kakku menee kyl ;D
Poista