tiistai 6. lokakuuta 2015

Nesteiden kuljettaminen lentokoneessa

id_kuva

Tsekkiin ja Saksaan suuntautuneesta reissustani on jo kuukausi aikaa, ja ajattelin vaihteeksi taas jakaa ajatuksiani pakkaamisesta ja matkustamisesta :)

Matkustaessani lentokoneella otan mukaani ainoastaan käsimatkatavarat oli kyse sitten viikosta tai pidemmästä ajasta. On huoletonta mennä pienellä tavaramäärällä kun ei tarvitse murehtia ruumaan meneviä isoja tavaramääriä, etenkin kun moni sellainen tavara ei loppupeleissä olekaan niin tarpeellinen.

Paluumatkoilla Lontoosta ja Lissabonista olen laittanut ruumaan laukun lähinnä niiden sisältämien isojen nestemäisten kosmetiikkatuliaisten takia. No okei, vähän muiden tuliaistenkin takia. ^___^ '


Kun matkustaa lentokoneessä käsimatkatavaroilla, voiteet, nesteet ja geelit pakataan yhden litran läpinäkyvään ja suljettavaan pussiin. Nestettä saa olla yhdessä purkissa maksimissaan 100 ml.

Ollessani työmatkalla Norjassa oli turvatarkastuksessa monella hukassa tämä 100 ml:n sääntö. Monella oli mukanaan esimerkiksi 200 ml purkkeja joissa oli alle puolet nesteitä jäljellä. Siellä sitten väännettiin kättä turvatarkastajan kanssa kun "ei tässä ole enää kuin ehkä 50 ml jäljellä!". Ei näin. Myöskään pullon 100 ml koko ei saa ylittyä.


Eskimolta saamani Vetskut ovat olleet lentomatkustaessani kovassa käytössä, sillä nämä ovat ihan parhaita! Nämä voittavat perinteiset minigripit helposti kestävyydellään ja helppokäyttöisyydellään. Vetskuista löytyy patentoitu vetoketjusuljenta joka pitää pussit tiiviisti kiinni. Siinä missä minigripit tai Eskimon Tuplikset pitää napsautella kiinni, näissä on näppärä vetoketju. Minigripit nuhjuuntuvat ja rikkoutuvat ajan myötä ja niiden sulkumekanismi "löystyy". Vetskut ovat sekä materiaaliltaan että sulkumekanismiltaan huomattavasti kestävämpiä.

Vetskuista innostuneena ostin myös 3L vetskuja, joissa säilytimme matkustusasiakirjoja ja passikopioita kosteudelta suojassa. Mutta jottei totuus unohtuisi, niin käytetään näitä ruuan säilyttämiseenkin :D Pussit kestävät -40°C kylmyyttä ja +80°C lämpöä, ja näissä olemme pakastaneet mm. frettien ruokaa :) Muovin paksuus pitää aromit ja rasvat sisällä ja kosteuden ulkona.

9 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, oon käyttänyt tähän asti 1l:n minigrippusseja, mutta tää vaikuttaa kestävämmältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! :) Laitoin alapuolen kommenttiin myös muutamia extrakäyttövinkkejä (:

   Poista
 2. Mä käytän näitä moneenkin tarkoitukseen kotona ja tosiaan eipä ole hullumpi idea reissuun pakata nesteet näihin, vaikka ei lentäen lähtisikään. Selviää vähemmillä tuhoilla jos joku vuotaa. Innostin kesähessunikin pusseihin kun se lähti Lappiin vaeltamaan, kartta kulki kätevästi kosteudelta suojattuna mukana matkassa ja 3l pussiin sai taiteltua esille juuri sopivan osan isosta maastokartasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla matkustaa monesti järkkäri 3L Vetskussa kun olen kuvausreissulla. Vaikka reppu kastuisi niin kamera pysyy kuivana! :) Festareilla on myös kätsy heittää käteiset/kännykkä/kortit/yms tämmöseen samasta syystä

   Poista
 3. kiitos tästä, mä oon myös menny minigripillä ja tuskaillu sen kanssa kun ei aina kestä matkan paluuhetkeen saakka. Ihmettelen kyllä miten monesti oon ollu jonkun takana turvatarkastuksessa ja niiltä sitten napsitaan niitä isompia puteleita pois. Ihmiset ei ilmeisesti tiedä tuota 100ml sääntöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei tee kyllä mieli minigripeihin palata enää Vetskujen jälkeen. Tupliksetkin ovat hyviä, mutta kyllä mä Vetskua suosittelen suoraan. :)

   Tuo turvatarkastus on muuten aina yksi sirkus kun ihmiset tuntuvat olevan ihan hukassa ja sitten itketään ja huudetaan kun viedään kalliit isot pullot ö-mappiin :D Yhdellä matkalla mukana olleelta tutulta löytyi kassista ihan järkyttävät määrät selenestemäistä ja yli 100ml tietty kaikki... Siinä meni satasia suoraan roskikseen ja tämä tuttu kiukutteli koko menomatkan asiasta - DUH! Osa ei ollut edes pakattu minigrippiin... :D

   Poista
 4. Joo minigripit on vähän huonoja. Nää kuulostaa hyviltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marketeista löytyy, suosittelen hankkimaan! :) Ite oon säilyttäny sadesäällä pienen Vetskun sisällä myös kännykkää xD

   Poista
 5. Hain marketista vetskuja 15 kpl (2.25 eur) vaikka lenskarin käsimatkatavaroihin tarviaisin vain yhden. Ja pussin saisi kuulemma ilmaiseksi lentokentältäkin. Tarkoitus on ottaa matkaan terveysmehuja (Tahitian noni ja Mistify) ja eipä näytä liikoja mahtuvan. Yhden litran Vetskuun menee 6 kpl Etolan 100 ml pieniä muovipulloja. Eli litran vetoisesta pussista jää hyödyntämättä 40%, melkein puolet. Kumpa joku olisi suunnitellut neliskanttiset pullot niin mahtuisi enemmän.

  Olisi siis kantsinut pakata laukku ruumaan. Jälkikäteen se on kallista :-)

  VastaaPoista