perjantai 18. joulukuuta 2015

Täydellinen mekko itsenäisyyspäivän sitseille


Akateemisista pöytäjuhlista ehdoton suosikkijuhlani on itsarit eli itsenäisyyspäivän juhlat. Itsareilla pöytäosuus ja pukukoodi ovat juhlavat, mutta huomattavasti rennommat kuin esimerkiksi vuosijuhlilla eli vujuilla. Vujujen pukukoodista johtuen mekkojen helmat laahaavat lattioita ja itse pöytäosuus ohjelmineen on omaan makuuni turhan pönöttävää ja jäykkää.

Pyysin viime vuoden itsareille ystävääni Sallaa (joka on tehnyt mekkoja mm. Linnan juhliin) tekemään minulle minulta näyttävän mekon joka ei olisi perinteinen eikä konservatiivinen vaan massasta erottuva ja sopivasti rock. Aivoni sopukoihin oli jäänyt kuva epäsymmetrisestä tyllihelmasta Nelliinan blogista ja siitä se ajatus sitten lähti. :)

Esittelin jo Instagramissani kuvan mekkoihanuudesta ja tässä hän nyt tulee!

iditsarimekko

The Mekko.

Pikkumusta eli alusmekko on tehty juhlavasta taftikankaasta. Mekon pääntie on malliltaan sydän, ja helma on takaosasta aavistuksen pidempi kuin etuosasta. Tunnetaan myös nimellä pyllistelysensuuri. :D Näyttävä tyllihelma on erillinen osa joka kiinnitetään tyllin sisällä kiemurtelevalla samettinauhalla vyötäröstä kiinni ja se istuu alusmekkoon saumattomasti eikä se näytä lainkaan erilliseltä "lisäosalta". Samaa paksua samettinauhaa on ommeltu myös tyllin helmaan. Tyllihelma on epäsymmetrinen ja viime vuoden itsareilla pidin lyhkäsintä sivua vasemmalla sivulla, ja tänä vuonna pidin lyhkäsintä sivua edessä eli pisin helma hulmusi takana.

Näin minulla on juhlava ja persoonallinen mekkoihanuus sekä toimiva pikkumusta. :) Kun itsarien pöytäjuhlaosuus oli puolenyön aikoihin ohi ja jatkot alkoivat, jätin tyllihelman narikkaan ja jatkoin juhlimista pelkässä pikkumustassa. 


Tässä kuvassa pikkumusta on tuhannen rutussa, ja kärppänä paikalle tulleet Nestori ja Sofia (kuvassa mekon sisällä) kihnusivat mekon ihan uuteen muotoon. Esim. helman takaosa ei ole noin paljon helman etuosaa pidempi eikä oikean kainalon/rinnuksen sivulla ole tuollaista "tököä" vaan se kuuluu selkäpuolelle. :P


En käytä koskaan korkokenkiä, mutta olisi suorastaan rikos (ja järkyttävä näky) jos tämän näyttävän mekon kanssa ei käyttäisi korkeita korkoja.

En omista ainuttakaan korkokenkäparia, eli mars kenkäkauppaan! Pyörin vuosi sitten K-kengässä orvon pirun lailla ja sovitin ainakin kuudet eri mallit läpi ja turhautumisen huokailu kuului varmasti toiselle puolelle kauppakeskusta. Kassalla juoruilevat minua reippaasti vanhemmat myyjättäret eivät tehneet elettäkään auttaakseen - vaikka sovitin kenkiä ihan kassan edessä ja turhautuminen jäi tuskin epäselväksi. Teki mieli olla Aasiakas, jättää kenkäröykkiä sovitustuolin alle ja huikata liikkeestä poistuessa "kiitos hyvästä palvelusta!" mutta vein tunnollisesti kaikki kengät omille paikoilleen ja tyydyin kassan ohi kävellessä vain siristämään silmiäni.

Menin vieressä olevaan Vagabondin myymälään (ihan paras kenkämerkki btw) ja sain sieltä heti apua ja hyvää palvelua ihan kysymättä. Myyjä toi minulle sovitettavaksi myymälän kaikki mustat korkokengät ja rakastuin lopulta malliin missä oli sirot niittiyksityiskohdat ja ne myös istuivat jalkaani täydellisesti. Kengissä oli suht pitkät korot (minun korkkarimittapuulla), mutta kävely oli niistä huolimatta vaivatonta. Ne olivat kuin minulle tehdyt. :)


Ja lopuksi vinkkivitonen kaikille supervalkoisille ihmisille:
Mikäli olet yhtä valkoinen kuin minä, varmasti lähinnä naurat kauppojen ihonvärisille sukkahousuille. Öööö... ei, en ole samaa ihonväriä kuin vaaleat kamelit.

Suosittelen ostamaan DIM-merkin ihonvärisiä sukkahousuja, ostin omani Stokkalta. Ne ovat tarpeeksi vaaleat (ei väriltään värittömät :D) ja pakkauksen kuva liioittelee mielestäni pinnan kiiltävyyttä. Omissa jaloissani en nähnyt kiiltoa tai heijastumia laisinkaan, mikä oli siis positiivinen yllätys.


Seuraavassa blogimerkinnässä kurkataan vielä juhlakynnet, niihin mätsäävä laukku ja tietenkin silmämeikki! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti