sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Mitä yliopisto-opiskelijat tutkisivat kynsilakasta?

idkuvalumenetutkimus

Lähipiiristäni löytyy monen alan akateemisia opiskelijoita ja jo valmistuneita asiantuntijoita. He ovat tottuneet yliopistossa tutkimaan omaan alaansa liittyviä asioita, mutta kosmetiikka ei juuri kuulu heidän tutkimusalaansa. Päätin siis heittää heille vähän erilaisen pähkinän purtavaksi! :) Vastaukset ovat heidän itsensä kirjoittamia, joten katsotaanpa mitä he ovat keksineet.

Minkälaista tutkimusta tekisit Lumenen kynsilakoista omaan tieteenalaasi liittyen?

Herra E, Musiikkikasvatus
Taideyliopisto
- Kynsilakan auditiiviset ominaisuudet: äänen johtumiseen ja heijastumiseen liittyvät ominaisuudet lakan ollessa A) juoksevaa, B) kuivunutta
- Kynsilakan merkitys ja historia viihdeteollisuudessa: Mitä artistit käyttäisivät kynsilakan asemasta?
- Kynsilakan käyttömahdollisuudet audiolaitteiden ja -tarvikkeiden rakentamisessa ja korjaamisessa: Liitosten ja tinausten suojaaminen, sähkönjohtavuus-/-eristys-kyky, kuivuneen lakan lujuus ja pito, eri materiaalien suhtautuminen lakkaan (alumiini, teräs, muovi, kumi, kuparijohdot)


Herra O, Filosofia
Helsingin yliopisto
Miten kauneus on samaan aikaan sekä subjektiivista että objektiivista. Onko kynsilakka kaunis vaikka maailmassa ei olisi ainuttakaan ihmistä katsomassa sitä?

Jos kynsilakka on yhden mielestä kaunis ja toisen mielestä ruma, seuraako loogisesti, että kauneus on vain makukysymys?


Neiti R, Valtio-oppi
Helsingin yliopisto

- Kynsilakkaan liittyvät innovaatiot ja ideat, niiden leviäminen ja elinkaaret
- Kynsilakkatuotteiden ja tuotteiden käyttöön liittyvät rajoitukset eri maissa (kemiallinen lainsäädäntö, myyntirajoitukset, yms?)
- Kynsilakkaan liittyvät skandaalit ja niiden hallinta (hypoteettinen "kynsilakka XY tuhosi kynteni" leviää FB:ssa) erityisesti yhtiön yhteiskuntavastuu! Poliittinen osallistuminen (mielenosoitukset ym. puolesta/vastaan, reaktiot sosiaalisessa mediassa)Neiti S, Englantilainen filologia
Helsingin yliopisto
Kynsilakkojen värien nimien semantiikka, sosiolingvistinen tutkimus. Mitä kynsilakkojen mielikuvituksellisilla nimillä pyritään viestimään? Miten ihmiset ne ymmärtävät? Mitä mielikuvia ne luovat ja onko mielikuvilla (osto)seurauksia? Esim. vaikuttaako nimi valintaan kahden hyvin samankaltaisen sävyn välillä?

Neiti H, Taidehistoria
Helsingin yliopisto

Taidehistorioitsija osaa lahjakkaasti muuttaa visuaalisia havaintoja sanoiksi. Tässä tapauksessa voisi siis myös leikitellä miettimällä, mitä tunnelmia eri värisävyt viestivät.

Humanistin kiinnostuksen herättää myös erään tuotteen nimi "Gel Effect New Neutrals -kynsilakka". Tuotteen nimi on kynsilakka-selvennystä lukuun ottamatta englanninkielinen. Miksi, kun ostajat lienevät pääosin suomenkielisiä? Kosmetiikkatuotteiden nimeämisen traditio on täysin omanlaisensa: yleensä tuotteen nimi muodostuu muutamasta peräkkäin lätkäistystä ranskan- tai englanninkielisestä sanasta. Niillä luodaan mielikuvaa eksoottisesta tuotteesta ja kansainvälisestä brändistä. Samalla logiikalla esimerkiksi kaupan eineslohikeitto olisi "Radieux Liquid Ultra Pure Salmon-keitto".

Herra V, Tietojenkäsittelytiede
Helsingin yliopisto

Suunnittelisin kynsilakkoihin pohjautuvan palvelun, jonka asiakas on tilannut. Miettisin toteutustapaa kynsilakkatietokannalle, joka parhaiten soveltuisi kyseiseen palveluun. Tekisin määrittelyvaiheen käyttötapaus- ja luokkakaaviot sekä alustavan toiminnallisuuden palvelulle, jonka jälkeen pyytäisin palautetta asiakkaalta, ja jatkaisin palvelun yksityiskohtaisempaa toteuttamista.

Neiti E, Farmasia
Helsingin yliopisto
Kynsilakan syövänaiheutuskyky. Onko kynsilakan värillä vaikutusta siihen, kuinka suuri riski sillä on aiheuttaa syöpää. Aiheuttaako kynsilakka allergiaa?


Herra A, Rakenne- ja rakennustekniikka
Aalto-yliopisto
Tuotteen kuluminen eri materiaalien pinnoitteena. Tuotteen hävitys ja siitä mahdollisesti seuraavat haittavaikutukset maaperän ominaisuuksiin ja rakennettavuuteen.

Herra K, Laskentatoimi
Aalto-yliopisto
Tuotteen hinnoitteluperusteet sekä valmistus- ja logistiikkaketjun kustannusrakenne

Herra J, Matematiikka
Helsingin yliopisto
- Kynnen rakenteen selvittäminen lakan pinnanmuotojen perusteella (inversio-ongelma)
- Väripartikkeleiden koon ja määrän merkitys heijastuneen luonnonvalon intensiteettijakaumaanNeiti J, Radiokemia
Helsingin yliopisto
Mikä liuotin kynsilakoissa on ja kuinka puhdasta se on? Yleensä niissä on etyyliasetaattia, mutta en mene varmaksi sanomaan. Lisäksi voisi tutkia mitä metalleja kynsilakka sisältää? Ja mitä muita yhdisteitä? Miten nämä yhdisteet tulisi esikäsitellä ennen analyysilaitteistoon laittamista? Kestävätkö ne lämpöä ja ovatko ne haihtuvia?

Analyyttinen kemisti olisi kiinnostunut mitä purkissa on ja kuinka paljon? Lisäksi ylittävätkö määrät jonkun turvallisen raja-arvon? Radiokemisti innostuisi tutkimaan, sisältävätkö värikkäät purkit mitään radioaktiivista? Se tunkisi purkit Ge-puolijohteen päälle ja mittaisi gammaspektrin, Sitten se tunkisi purkin alfaspektrometriin ja havaitsisi toivottavasti, ettei alfasäteilyäkään löydy. Lopuksi se tunkisi purkkiin nestetuikeainetta ja tutkisi beetasäteilyn. Jos mitään tuloksia ei tulisi, niin se olisi vähän pettynyt, mutta onnellinen. Ei siis mitään hätää. Toisaalta värillinen purkki voisi sisältää jotain erityisen myrkyllistä, jolloin sekä radiokemistin että analyyttisen kemistin tulisi olla extravarovaisia sen käsittelyssä.


Neiti M, Suomen kieli
Helsingin-yliopisto
Tutkimusmetodi olisi nimistöntutkimus. Tutkisin sitä, että miten kynsilakat on nimetty niiden sävyjen perusteella.
- esim. analoginen nimeäminen: sävy Auringonkehrä = onko tullut jostain aiemmin myydystä punaisen sävystä, kuten mahd. Auringonkajo, tai Hehkuva ilta = Hehkuva aamu tai Kirkas ilta?
- assosisointi -nimeäminen: millä perusteella joku on voinut ajatella, että nimi Rantaniitty sopii vaaleanpunertavaan kynsilakkaan?
- kaupallinen nimeäminen: kuinka nimien miellyttävyydellä pyritään vaikuttamaan niiden myyntiin ja suosioon

Herra I, Kansantaloustiede
Helsingin yliopisto
- Tuotteen kokonaiskysyntä ja -tarjonta sekä tasapainohinta ja -määrä.
- Tuotteen vaikutus maan talouteen, bruttokansantuotteeseen ja työllisyyteen.
- Kuinka kilpailukykyinen on tuotteen hinta verrattuna muiden valmistajien vastaaviin tuotteisiin.
- Miten jakautuvat tuotteen valmistuskustannukset ja voisiko niistä tinkiä hintakilpailukyvyn saavuttamiseksi.Mikä tutkimuksista olisi mielenkiintoisin?

9 kommenttia:

 1. Radiokemian tutkimus olisi mielenkiintoisin t: muutenkin kaikesta kemiasta innostuva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni myös itselläni top 3 suosikkeihin tuo tutkimus :)

   Poista
 2. Ah, itse teen puheviestinn maisteriopintoja ja heti alkoi mieli täyttyä kynsilakkoihin ja vuorovaikutukseen liittyvistä kysymyksistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oleppa hyvä - kai? ;D Kun näpyttelin tätä kirjoitus eilen kasaan, oma pää täyttyi taas kaikesta kriminologiaan liittyvästä ja sitten ajatukset laukkasivat tunnusomaisten myymälävarkaiden piirteiden puolelle jaaa sitten lähti laukka menemään menemään jo liian syvien vesien puolelle :'D

   Mukavaa että pyörähdit täällä :) Onnea ja aurinkoa opintoihisi, you nailed it!

   Poista
 3. Helsingin yliopistolla suomen kielessä onkin tehty opinnäyte Lumenen tuotenimistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on? Huu! Tuohan täytyy ehdottomasti saada käsiin ja lukaista, iso kiitos vinkistä! :)

   Poista
 4. Olipa kiva kirjoitus! Tätä oli todella mielenkiintoista lueskella. :)

  VastaaPoista