keskiviikko 24. elokuuta 2016

Demoninen epilaattori


Muutama kuukausi epilaattoria testanneena ajatukseni tiivistyvät melko pitkälti yläpuolen kuvaan. Käydään fiiliksiä kuitenkin vielä hieman tarkemmin läpi:


Olen aina kuullut puheita siitä kuinka hiivatisti epiloiminen sattuu, joten matalan kipukynnyksen omaavana ihmisenä olen käyttänyt ilolla ihan tavallista höylää. Höylällä sheivaamista täytyy tehdä paljon useammin, mutta sentään se ei satu!

Häh epilaattori?
Koneellista karvanpoistoa. Epilaattorin pinsettirivistö nyppii eli poistaa ihokarvan karvatupestaan kokonaisena ja on sen vuoksi vaikutukseltaan pidempikestoinen karvanpoistomuoto.

Nonnula-Jonnan synttäreiltä saadusta goodiebagista löytyi suureksi yllätykseksi ja kauhuksi Babyliss epilaattori, kääks! Harkitsin aluksi heti laitteen antamista eteenpäin, mutta...


Sattuuko epilointi niin paljon kuin huhutaan? Riittääkö kerran kuussa suoritettu surruttelu pitämään sängen poissa jopa seuraavaan kuukauteen saakka? Kai sitä täytyy nyt itsensä karaista ja kokeilla .___.


Herramunvereni miten demoninen ääni! Kuunnelkaa vaikka tästä IG-linkistä :'D Onkohan tuon äänen tarkoitus peittää tuskanhuudot alleen...? Miettikääpä tämmöinen veitikka surisemassa kainalossa tai jossakin vähän alempana...Hui! Tuo oli vasta ykkösnopeuden ääni.. Kakkosnopeuden ääni oli jotain vielä hirvittävämpää.

Pitävätkö kaikki epilaattorit hurjaa ääntä, onko laitteessani jotain vikaa vai vaimeneeko ääni sitä mukaan mitä enemmän euroja epilaattorit maksavat?
 idkuvaepilaattori

Ajattelin käsivarren olevan vähiten kivuliain paikka ensiajolle. Epilaattori käytiin, silmät kiinni ja eikun vaaleaa höttönurmea ajamaan


Jep, siinä fiilikset erittäin selkeästi tiivistettynä. :D Kipu oli hyvin erilaista kun odotin sen olevan. Odotin pistelyä ja nipistelyä, tämä tuntui lähinnä "polttavalta".

Alkushokista toivuttuani homma alkoi lopulta sujumaan. Hetken päästä laitetta ei tehnyt mieli ottaa kokoajan pois iholta ja karvoituksen vähetessä myös epiloiminen muuttui miellyttävämmäksi. Surruttelu ei tuntunut enää oikein miltään, ja lopulta satunnaiset nippaisut kertovat että ah siellä oli vielä joku lymyilevä karva. Kone ei lopuksi enää nippaillut mitään, ja ihailin täysin karvatonta kättä aurinkoa vasten.

Tai siis luulin ihailevani. Pientä valkoista höttökarvaa oli siellä sun täällä, eli superhuolellisesta ja aikaa vievästä surruttelusta ja sattumisesta huolimatta kaikki ihokarvat eivät kuitenkaan irronneet. Huoh.

Onko tämä kaikki sittenkään pienen kivun arvoista?


Miinukset
- Hidasta ja vie aikaa

joudut käymään raajat huolellisesti ja monta kertaa läpi ja ihan vain huomataksesi että vieläkään eivät ole kaikki karvat lähteneet pois. Kipuun turtuu (kunnes taas vaihdat raajaa) ja kivun pitäisi kuulemma vähentyä aktiivisen epiloinnin seurauksena

- Huolellisempi epilointi = punoitus
viimeksi yritin saada jaloistani täysin höttökarvattomat (en onnistunut) ja lopulta piiitkän surruttelun jälkeen molemmat jalat alkoivat ihan hillittömästi punoittamaan. Ei kiva

- Ääni
jos sinulle paukahtaa yllätysseuralainen kylään ja pitäisi käydä "vähän kylppärissä" niin oletko valmis pelottamaan seuralaisesi pois kuulostamalla moottorisahamurhaajalta?

- Ei nypi kaikkea pois
vaikka kuinka surruttelen vehkeellä menemään, en saa 100% sileitä raajoja

- Tarvitset sähköä
ei ole aina itsestäänselvyys

Plussat
+ Voit epiloida lähes missä tahansa
ei tarvitse lutrata vedellä ja sheivausgeeleillä. Viimeksi epiloin kotisohvalla leffan aikana - joskin en kuullut elokuvasta yhtään mitään

+ Iho jää epiloinnin jälkeen pehmeäksi eikä se huuda kosteusvoiteen nimeä
talvella jalkoja höylätessä lutraan koivet kosteusvoiteella, kesällä iho ei tunnu höyläyksen jälkeen kuivalta


Niin, pysyikö se sänki pidempään poissa? Hyvä kysymys. Jalkoihin ja käsiin jäi jokaisen epiloinnin jälkeen jos jonkinpituista höttökarvaa sinne sun tänne, ja minulla kestää sen sängen tulo muutenkin suht pitkään. Kainaloita epiloidessa olisi helpompi pitää kirjaa, siellä käyn paikat höylällä läpi 1-2 kertaa per viikko. Mutta kuka hullu tätä pärisevää lih-siis karvamyllyä uskaltaa sinne ohuelle iholle edes pistää!? :D En minä ainakaan. Saatika mihinkään muualle

8 kommenttia:

 1. :D :D :D Ehkä paras arvostelu ever! Kyllä kaikista lähtee kova ääni, mutta mitä enemmän hintaa niin se äänikin aavituksen hiljenee. Esim. olen huomannut tässä selkeän eron 50 euron ja 150 euron laitteen välillä. Kalliimmassa laitteessa on lisäksi leveämpi tuo ajopää, eli sillä saa sitten kidutettua itseltään isomman alueen kerralla, joten toimitus on nopeampaa. Lisäksi kallis malli on myös ladattava, joten jos ottaa ladattuna mukaan, ei tarvita välttämättä sähköäkään, sitä voi vesitiiviinä käyttää myös suihkussa ja noita hierovia kipua lievittäviä hierontarulliakin on ympärillä, joten ajelu ei tunnu ihan yhtä niin pahalta. Kainalot tottuvat ajoon yllättävän nopsaan ja niissä mun mielestä huomaa paremmin sileänä pysymisen kuin esim. säärissä. Käsikarvoihin en koskisi ja no sinne alempaa, en menis kyllä tolla edes kokeileen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, eli lisää rahaa pöytään ja kuuto vähenee :D

   Poista
 2. Kiitos päivän nauruista! :D Reppeilen täälä. :D

  VastaaPoista
 3. Joo, epilaattorit on isästä perkeleestä. Mulle nousee aina hirveät patit ihoon, vaikka olen kokeillut erilaisia tapoja lähestyä asiaan. Hyi ja ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isästä perkeleestä :'D Kaverille nousi kainaloon myös patit ja vertakin pääsi vuodattamaan kun kokeili omaa epilaattoriaan kainaloon. Hrrr!!

   Poista
 4. Nauroin tälle arvostelulle ihan kippurassa. Oon epilaattoreista ihan samaa mieltä. Joskus semmosen omistanut ja totesin että ei ole kaiken kivun ja vaivan arvoista sen käyttö. Eniten nauratti tuo kuva, joka kuvasi sun fiilikset erittäin selkeytettyinä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buahahaha :D Ole hyvä nauruista! Mä taidan pysyä jatkossa ihan kiltisti vaan höylääjätyttönä....(ehehehheee)

   Poista