perjantai 24. maaliskuuta 2017

Helsingin yliopiston osakunnat - miksi liittyisin?

Opiskelijaelämässä yksi parhaimpia asioita on osakuntaan kuuluminen. Siellä tutustuu eri-ikäisiin ja erilaisten alojen opiskelijoihin eri korkeakouluista. Oman osakunnan voi valita joko oman syntymäpaikan tai sukujuurien perusteella tai hypätä tuntemattomille maakuntavesille ja liittyä mielivaltaisesti mihin tahansa. Näin kävi esimerkiksi omalla kohdallani - länsi veti karjalaista puoleensa. 

Osakunnat:
HO  Hämäläiset
SavO  Savolaiset
ESO  Uusmaalaiset
SatO  Satakuntalaiset
WiO  Eteläkarjalaiset
EPO  Eteläpohjalaiset
KO  Pohjoiskarjalaiset
KSO  Keskisuomalaiset
KyO  Kymenlaaksolaiset
VSO  Varsinaissuomalaiset
TF  Ruotsinkieliset teekkarit
VN  Pohjanmaan ruotsinkieliset
NN  Uudenmaan ruotsinkieliset
ÖFN  Itä-Uudenmaan ruotsinkieliset
ÅN  Turun seudun ja Ahvenanmaan ruotsinkieliset
PPO  Pohjoispohjalaiset, kainuulaiset ja lappilaiset

Tietoa edullisista opiskelija-asunnoista, osakuntien eduista, tapahtumista sekä jäseneduista löytyy jokaisen osakunnan omilta nettisivuilta.


Osakunnilla on mukavien tyyppien lisäksi myös erilaisia harrastus-ja ajanviettomahdollisuuksia. Viikottain järjestetään matalan kynnyksen toimintaa sekä ohjelmaa ja aina voi järjestää kaikkea mahdollista myös itse.

En minä ainakaan jaksa nuokkua vapaa-ajallani baareissa tai muissa kuppiloissa ja mennä yksille. Menen mielummin osakunnan yleisiin tiloihin röhnöttämään sohville, tapaamaan ihmisiä ja tekemään mahdollisesti myös jotain järkevää. Tai ei-niin-järkevää ja päättää lähteä vaikkapa ex tempore Hietsun uimarannalle heittämään talviturkki tai kerätä pieni porukka kasaan ja lähteä samoilemaan Linnanmäelle. Tai pelata lautapelejä, konsolipelejä, katsoa kotiteatterista leffoja, juoda kahvia tai ottaa vaikka päiväunet. Tai opiskella osakunnan kirjastossa. Tai kirjoittaa blogia tai olla tekemättä yhtään mitään. :D


Osakunnista puhuessa täytyy tottakai mainita myös edulliset opiskelija-asunnot. Olen asunut neljässä eri osakunnan asunnossa Kampissa edullisilla vuokrahinnoilla (sis. vesi ja sähkö) ja hyvillä lisäeduilla. Opintotukea saavalle ja töitä tekevälle opiskelijalle on siis mahdollista elää laskematta ihan jokaista senttiä ja rahaa voi pistää jopa sukanvarteen. Edullinen asunto Helsingin keskustasta ei siis ole aivan urbaanilegenda.

Osakunnalta olen saanut hyviä ystäviä, paljon kavereita ja ah, niin outo sana kuin poikkitieteellisyyskin täytyy nostaa esille. Omien opintojen parissa huomaa että ei sitä jaksa olla koko ajan samojen tyyppien seurassa ketkä opiskelevat samaa alaa. Keskusteluista heidän kanssaan tulee helposti hieman yksitoikkoisia, asiaa katsotaan usein yhdessä lähes samoilla silmillä. Usein minua kiinnostaa kuulla ja puhua aivan muista asioista vapaa-ajallani. Vierailla vesillä sitä oppii parhaiten sekä muista että itsestään.


Nyt viikonloppuna on osakuntani upeat vuosijuhlat ja ne järjestetään yhdessä kahden sisarosakunnan kanssa. Suomi 100v -juhlateeman kunniaksi juhlapaikkana toimii poikkeuksellisesti Vanha Ylioppilastalo - en malta odottaa! En ole koskaan juhlinut Vanhalla, mutta olen kuullut sen upeudesta ja googlen kuvahaun (vanhan sivuilla on hämmentävän kehnot kuvat) perusteella huhut pitävät täysin paikkansa.


Ennen huomista vuosijuhlaa on selvittävä tämän illan varjovuosijuhlista. Siellä on tarkoitus tutustua vuosijuhlaan vieraiksi kutsuttuihin Uppsalasta tulleisiin ruotsalaisen ystävyysosakuntamme Gästrike-Hälsingen tyyppeihin ja toivottaa heidät tervetulleeksi luoksemme. Lauantain vuosijuhlassa on lopuksi tanssiaiset ja pääsemme opettamaan ne tänään ruotsalaisille!

Mukaan juhlahumuun pääset "snäppivideoiden" sekä kuvien kautta koko viikonlopun ajaksi seuraamalla Instagram- tiliäni (@pieceofpanda) :)Tervetuloa mukaan juhlimaan! ^____^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti