torstai 4. toukokuuta 2017

Essence meikkien risut ja ruusut


Kerroin kaksi vuotta sitten Essencen rantautumisesta Suomeen ja huh minkälaisen suosion siivittämänä myyntipisteet ovat levinneet halpahalleihin ympäri Suomen! Lisää Essencestä brändinä ja tietoa Essencen meikkien myyntipaikoista löytyy samasta blogikirjoituksesta. Se miksi itse brändistä tykkään on sen helppo lähestyminen halpojen hintojen takia, ja tuotteet ovat oman kokemukseni perusteella suurimmaksi osaksi hyviä - jotkin jopa erinomaisia. Tuotteet myös näyttävät kivoilta. Emme elä täydellisessä maailmassa ja vaikka kehuttavaa löytyy ja paljon, löytyy aina myös kritisoitavaa.

Moitin Essenceä kahdesta asiasta:

Sinettitarrojen puuttuminen myyntikappaleista
Kun tuotteessa on ehjä sinettitarra, tiedät tuotteen olevan avaamaton ja että sitä ei ole kukaan klähminyt. Nyt tuotteet täytyy syynätä itse suurennuslasin kanssa ja toivoa parasta.

Ryöttäiset myyntitelineet (ainakin PK-seudulla)
Tästä tuskin voi brändiä syyttää vaan katseet kohdistuvat niitä jälleenmyyviin halpahalleihin. Olen asioinut suurimmaksi osaksi Kaisaniemessä ja Itiksessä.

Nykyisessä talous-ja työllisyystilanteessa kauppiailla ei ole varaa palkata ylimääräisiä työntekijöitä jotka vahtivat ja siivoaisivat kohdennetusti myyntitelineitä, ei tietenkään. Nämä myymälät ovat noin muutoin näyttäneet todella siisteiltä ja vieressä olevat muiden brändien meikkihyllyt aivan tip top. Sotkuisuus on korostunut nimenomaan juuri Essence-myyntipisteillä.


Kävin viimeksi Lappeenrannan Tokmannilla ja suureksi yllätykseksi (ei ollut viimeksi kun kävin) kassojen läheltä löytyi Essenceä! Kiinnitin myös huomiota aivan täydellisen siistiin myyntitelineeseen. Tuotteiden testereitä puuttui jonkin verran, mutta muutoin rivit olivat suorat kuin Saksan armeijassa ja telineet - sekä myytävät tuotteet - olivat puhtaat. ♡

Villi veikkaus: Tokmanniin on tultava autolla (karsii käyttäjäkuntaa) ja venäläisiä ei voisi vähempää kiinnosta parilla eurolla myytävät halpiskosmetiikat.

Käyn tällä hetkellä PK-seudulla ostamassa Essenceä lähinnä Malmin Tokmannilta - vaikka sinne joutuu menemään lähijunalla. Siellä myyntiteline on ollut aina suht hyvässä kunnossa, ja hyllyt eivät loista tyhjyyttään. Kaisaniemen ja Itiksen myyntipisteet eivät enää juuri houkuttele ryöttäisyyden vuoksi ja koska tuotteet ovat niistä aina ihan loppu ja jäljellä olevat selkeästi käytettyjä. Yök. Tsempatkaa ihmiset!

Tässä viimeaikaisia essence -hittejä  ja -huteja 


Essence Colour Correcting Pastel Green
Hei tällä peitetöhnällä saa varmasti hillittyä nenäpielien punoitukset!

☹ Punoitukset sai peitettyä eli tähän asti tuote toimii hyvin. Mikään naamalle laitettava meikki ei asetu "rajattomasti" ilman häivyttämistä, mutta tämä töhnä ei pysy käsittelyssä aloillaan sitten yhtään! Se lähtee liukumaan eessun taassun eikä pysy edes taputtelemalla. Ei jatkoon. 


Essence The gel nail polish "You and me? (56)" + "Gossip girl (87)"

✅ Peruskynsilakkoina oikein toimivat, ei moitittavaa.


Essence SOS Protect & Resist -aluslakka + Essence Out of space stories

✅ Aluslakka toimii erinomaisesti. Avaruusvärilakka menee myös "oikein kiva peruslakka" -kategoriaan. 


Essence Camouflage 2 in 1 make-up & concealer (10 ivory beige)

✅ Käytän tätä meikkivoidetta kevyesti T-alueella mikäli kaipaan hieman peittävämpää lopputulosta. Ei moitittavaa, kestää hyvin eikä näytä liian pakkelimaiselta. Kalkkivalkoiselle pisamien peittämälle naamalleni tämä vaalein sävy toimii oikein hyvin.


Essence Luminous matt bronzing powder lighter skin (01 sunshine)

✅ Tämä on niin soma! Tässä on loistava taidonnäyte siitä miksi Essence koukuttaa ja on helppo lähestyä. Parin euron hinta, hyvä laatu ja tuotteen pinnassa olevat kauniit yksityiskohdat.

Tämä vaalein sävy sopii hyvin pisamaisen ihon korostukseen. Jeesaa etenkin kasvojen kaikista valkoisinta ja vähäpisamisinta aluetta joka vielä odottaa pisamarusketuksen ilmestymistä.


Essence Precise eyeliner brush - viistosivellin

✅ Tästä tuli kertaheitolla suosikkisivellin (luomiväri)alarajauksien tekoon! Sopivan napakka mutta samalla myös sopivan pehmeä. Useasta pesukerrasta huolimatta karvat ovat pysyneet siveltimessä hyvin kiinni eivätkä ole irronneet - kuten useamman halpissiveltimen kohdalla olen huomannut käyvän.

Loistavan siveltimen kruunaa sen kaunis ulkonäkö ja herkullinen värimaailma, ihana!

Essence Eyebrow tweezer - kulmanyppijät

☹ Söpö pakkaus ja nyppijöiden hieno ulkonäkö ei valitettavasti auta, kun itse nyppijät eivät ole erityisen hyvät. Karvoja saa vetää oikein kunnolla ja siltikään ne eivät tunnu irtoavan oikein hyvin, AUH!


Essence Matt matt matt longlasting lipgloss

☹ eii eii eii eii. Tuntuu huulilla ihan hyvältä, mutta ei kuitenkaan asetu erityisen tasaisesti eikä se tunnu myöskään pysyvän erityisen hyvin paikoillaan. En myöskään kokenut omaksi jutuksi tätä outoa mattamaisuuden ja silti pienen huulikiiltomaisuuden yhdistelmää.Essence Matt matt matt -mattapuna (02 perfect match)

✅ Tämä on ihana! Levittyy hyvin, ei tunnu huulilla miltään, puna on kestävä, kaunis pehmeä sävy... mitähän vielä? Kaikin puolin oikein hyväksi todettu mattahuulipuna!


Mitä essence -tuotetta juuri Sinä suosittelet kokeilemaan?

26 kommenttia:

 1. All about matt -kivipuuteri eli se valkoinen, ihan paras :3 Siitä on myös vedenkestävä, jonka tilasin uteliasuuttani :P Käsivoiteet ja cuticle remover.

  Onneksi täällä essence on kassojen vieressä, niin ne on siistissä kunnossa. Tokmannilla kerran satuin käymään ja siellä turisti avasi näppärästi yhden paketin ja kokeili tuotetta. Siellä tosin essencet oli ainakin silloin samassa meikkiosaston kanssa, eli sinne ei kassoilta näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmmmmm alkoi kiinnostamaan tuo mainitsemasi puuteri... :D

   Mä oon ihan liian monta kertaa nähnyt kun joku asiakas kokeilee kaupassa (ei essencen tuotteita) esim kynsilakkoja! Eiiiih! Sitten ollaan niin naama mutrussa ja hirveä ulina päällä kun myyjä tulee ilmoittamaan mihin käytetyn tuotteen voi maksaa.

   Poista
 2. Mullon justii sama mielipide nuista essencen hyllyistä, käyn nykyään aina vaan kärkkäiseltä sitä ostaan, siellä sentään ei kaikkia purkkeja oo auottu ja tuotteita yleensä on aivan kivasti ja ne on nätisti paikoillaan. :D Heh mää taas just tykkään sikana tuosta matt matt matt lipglossista. Ihana ku ei tunnu miltään eikä kuivata huulia ja mulla pysyyki hyvin ku on rajauskynällä eka väritetty. :) Pitäs testata tommosta hylsyssä olevaaki mattapunaa. Nii tosiaa essencen kieritettävät huultenrajauskynt on iha ässiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä tuntui huulilla no ei miltään, harmi kun ei oikein muuten taas ollut mieluinen :/ ... Tai sitten olen saanut ähkyt kun teinivuosina käytin huulikiiltoja ehkä jopa vähän liikaakin? :D

   Kiitti vinkistä noihin huultenrajauskyniin! :)

   Poista
 3. Kärkkäisellä on mustakin ollut siisteimmät telineet, mutta varmuuden vuoksi tilaan essenceni etupäässä pretty.fistä, niin tietää saavansa iskemättömiä ja klähmäämättömiä tuotteita:)
  Tykkään essencen luomivärin pohjustajasta I Love Stage,sekä huultenrajauskynistä ja poskipunista. Ne ovat todella hyviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo luomivärinpohjustaja menee mulla kokeiluun heti kun UD:n versio loppuu kesken :)

   Poista
 4. Itse olen yrittänyt metsästää tuota aurinkopuuteria vaaleassa sävyssä, mutta hyvin on tehnyt kauppansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää mennä johonkin syrjäselle myyntipaikalle :D

   Poista
 5. Kun Essence tuli Suomeen, lähdin innolla Kaisaniemeen tarkastelemaan tarjontaa. Käännyin kannoillani, kun näin parin asiakkaan vetävän huulikiiltoa suoraan myyntituubista huulille ja puikon takas hyllyyn. Maksan mielelläni muutaman euron enemmän tuotteista, jotka ovat siististi ja varmasti puhtaita. Olen kyllä myös joskus vaihtanut Kicksistä Sokokselle, kun hyllyjen siisteystaso ja järjestys ei täyttänyt standardejani, joten olen kyllä melkoinen nipo. :D Pitää antaa Essencellä uusi mahis, kun pääsen hyville hyllyille tai vaikka verkkokaupassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyiii!! Eikö ne ite pelkää että joku muuKIN on ollut yhtä töppö ja saa tältä töpöltä jonkun huulipöpön?

   Harkitsen siirtyväni verkkokaupan puolelle, mutta kun se aarteen metsästys on tavallaan tuossa se oma juttunsa :D Että mitä löytyy ja aah mikä tuo oikein on ja juuri se hypistely.

   Poista
 6. Toi sinettien puuttuminen muuten ärsyttää ihan suunnattomasti!
  Jännä muuten, että mulle toi Camouflage-meikkivoide on ihan jääääätävän tumma : D Kuinka valkoinen mä oikein oon naamasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whaaat? Koska minä olen paperinvalkoinen, pisamat vaan huijaa :D Mut mä tosiaan töpöttelen sitä enimmäkseen nenänpieliin yms missä mulla on niitä pisamia peittämässä valkoista lakanaa.

   Poista
 7. Tuo Luminous puuteri on aivan ihana <3 muuten kyllä aikalailla samaa mieltä tuotteista, joukossa on ihania helmiä mutta myös vähemmän hyviä. Mutta pienet hutiostot ei tässä hintaluokassa haittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan ja yleensä niille löytyy vielä uusi koti lähipiiristä :) Harmittaisi ehkä VÄHÄN enemmän jos hutiostos maksaisi sen 35€....

   Poista
 8. Myyntituotteiden avaaminen on kyllä tympeää. Mutta osa syy on essencen, koska merkki ei käytä sinettejä eikä kaikista tuotteista ole tarjolla testeriä (tosin niitäkin varmaan pöllitään...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo testereiden paikoittainen puuttuminen on kyllä myös iso miinus :( Tämä varmasti lisää entisestään ihmisten "no jos mä vähän koklaan" -haluja >:(

   Poista
 9. Essencellä on kyllä tosi paljon hyviä tuotteita, vaikka toki sekaan mahtuu niitä vähemmän hyviä. Tää oli tosi hyvä listaus, vaikkakin ite tykkäsin noista Matt matt matt huulilakoista. Just sen pehmeen koostumuksen takia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siveltimiä suosittelen testaamaan jos et oo vielä, ne näyttää niin herkullisilta!

   Poista
 10. Jee essence-arvioita :) Mä ostin tänään tuon aurinkopuuterin (ja pari muuta juttua) ja odotukset on korkealla. Camouflage-meikkivoide alkoi myös kiinnostelemaan. Omia ykkössuosikkeja essenceltä ovat ehdottomasti pyöritettävät huultenrajauskynät ja sellaiset uudet mustavartiset huultenrajauskynät, joita molempia käytän ihan yksinään huulilla. Näiden lisäksi mun sydämen on vieneet Satin Touch -poskipunat. Molemmat sävyt on noista ihan huikeita; pigmentti, pehmeys, sävyt,
  ah<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin Camouflagen olevan tosi tujua kamaa, mutta se oli yllättävän notkeaa "superpeitosta" huolimatta. Tai sitten se ei ollut niiiin jytyä peittävää kuin oli ehkä tarkoitus? Oli miten oli sopi minulle oikein hyvin :D

   Möh jos käyttäisin poskipunaa niin nuo lähtisi kyllä kokeiluun, jo ne pakkaukset on itsessään niin nättejä ^___^ <3

   Poista
 11. On se kumma miten ne pisteet on aina ihan järkyttävässä kunnossa. Ja todellakin sinetit olis ihan parasta.

  VastaaPoista
 12. Mun täytyy heittää tänne kehut silmänrajausväristä ja tuon essencen oman rajaussiveltimen kombosta. Ihan huippu!
  https://www.pretty.fi/essence-the-cushion-eyeliner-black-rajausvari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten HALPA! En kestä :'D Sitten kun tuo IsaDoran lineri vetelee viimeisiä niin tuo voisikin olla seuraava kokeiltava tuote sen tilalle, kiitti hurjasti vinkistä! :)

   Poista
 13. Oma lähin Essencen piste on kanssa aina aika räjähtänyt, samoin NYX:in piste. Johtuisiko teiniystävällisistä hinnoista?

  Suosituksia! Satin touch blush on mieletön, samoin aiemmin mainittu silmämeikinpohjustaja. Poskipunissa muutenkin on tosi laadukkaita punia tullut vastaan, viime kesänä tais olla ihania liukuvärjättyjä punia. Pehmeät huultenrajauskynät on myös kovassa käytössä ja kynsilakan pikakuivatustipat. Ja kynsilakat. Onpa mulla paljon suosikkeja essenceltä!

  VastaaPoista
 14. Se bonari muuten vielä essencessä että tarttuvat kohtuullisen nopeasti uusiin villityksiin. Ainakin muihin markettimerkkeihin verrattuna. Huuliöljyt tuli heille aika nopsaan ja just cushion eyeliner ja näytti olevan rainbow highlighterkin valikoimissa! Voi koklata kaikkea uutta jännää pikkurahalla.

  VastaaPoista