torstai 3. elokuuta 2017

Kaksoispuhdistuksella puhtaat ja heleät kasvot


Kuullessani ensimmäisen kerran termin kasvojen kaksoispuhdistus kuvittelin sen superjynssääväksi kaksivaiheiseksi tehopesuksi. Sellainen jota vahvasti meikkaavat joutuvat käyttämään, jotta he saavat kaiken meikin kunnolla irti. No eihän tuo mielikuva nyt ihan vastannut todellisuutta... :D

Perehdyttyäni tähän Aasiasta kotoisin olevaan ihonpuhdistusmetodiin, en halunnut enää palata aikaisempaan puhdistustapaani (silmämeikin poistoaine + naamaputsari + joskus micellar-vesi). Toisin kuin mielikuvissani kuvittelin, kaksoispuhdistus on hyvä myös meille kevyesti meikkaaville. ^__^ Kuka nyt ei haluaisi ihon olevan kunnolla puhdistettu, kirkkaampi ja vielä heleämpi - käyttipa meikkiä tai ei.Kasvojen iholle tarttuu ulkoilmasta päivän mittaan paljon epäpuhtauksia - likaa ja saasteita. Jos kasvoilla ei ole meikkiä (esim meikkivoide) joka toimisi "kilpenä", pääsevät epäpuhtaudet bilettämään suoraan ihollesi. Jos kasvot puhdistetaan illalla pelkällä vedellä, jäävät vedessä liukenemattomat epäpuhtaudet yhä kasvoillesi nukkumaan mennessä. Ihon huono puhdistus näkyy ihon kunnossa sekä lyhyessä että pidemmässä juoksussa.

Omalle ihollesi sopivilla tuotevalinnoilla kaksoispuhdistus sopii kaikille ihotyypeille. Ei ole merkitystä onko ihosi esimerkiksi herkkä, hyvin kuiva tai hyvin rasvainen. Kaksoispuhdistukseen siirryttyäni olen huomannut iholtani kadonneen sen "normaalin kiristelyn tunteen puhdistuksen jälkeen" joka sai helpotusta vasta kosteusvoiteen jälkeen. Kaksoispuhdistus ei ole kallista vaan sopii myös meille kukkaronnyörejä kiristeleville opiskelijoille. Tästä tarkemmin postauksen lopussa.

★ Kaksoispuhdistus pähkinänkuoressa 


Kaksoispuhdistuksen vaihe 1/2: Öljypohjainen puhdistustuote
Öljypohjaisella puhdistustuotteella puhdistetaan kasvoille ulkoilmasta tarttuneet liat, meikit, liiallinen tali sekä muut epäpuhtaudet.

Ei, ruokakaapista löytyvä ruokaöljy ei aja samaa asiaa. Ruokaöljy ei liukene veden kanssa eli siitä voi päätellä minkälaiseksi kasvot ruokaöljyn jälkeen jäävät. ^__^' Kasvojen puhdistusöljyt liukenevat veteen eli kasvot eivät jää ollenkaan öljyisiksi.

Tykästyin Banilla Clean It Zero -puhdistukseen ja meinasin tilata sitä vielä uuden purkillisen. Vertailun vuoksi halusin tutustua myös muiden valmistajien öljyputsareihin ja odotan nyt postista saapuvaksi tällaisia tuotteita: Innisfree Apple Seed Cleansing Oil ja The Face Shop Rice Water Bright Light Cleansing Oil. Toivottavasti tuo omppuputsari tuoksuu herkulliselle!

Toimivuus ja edullisuus ovat edellytykseni hyvälle öljyputsarille. Söpö pakkaus saa kassillisen lisäpisteitä! Nämä kolme asiaa tuntuvat kohtaavan lähes poikkeuksetta korealaisessa kauneudenhoidossa (K-Beauty) ja siksi olen siirtynyt putsareiden käytössä melkein kokonaan niiden pariin.


Kaksoispuhdistuksen vaihe 2/2: Vesipohjainen puhdistustuote 
Vesipohjainen puhdistustuotte puhdistaa kasvojen ihon sekä ihohuokosetVesipohjaisia puhdistustuotteita voivat olla esimerkiksi puhdistusvaahto, puhdistusvoide tai puhdistusgeeli.

Kun kasvojen iho sekä ihohuokoset ovat hyvin puhdistettu, iho näyttää heleältä ja kirkkaalta. Ihovoiteet imeytyvät paremmin hyvin puhdistetulle iholle tehostaen ihotuotteiden vaikutusta.

Olen löytänyt edulliset vesipohjaiseen puhdistukseen sopivat tuotteet kotimaan kivijalkakaupoista. Tämän hetkiset suosikkini ovat Herbina Energy Boost puhdistusgeeli ja Lidlin Cien Aqua Rich puhdistusgeeli. Lidlista löytyvä geelimäinen puhdistaja on toimivuuden ja miellyttävän koostumuksen lisäksi myös naurettavan halpa, 1,69€!


Vaahtoputsareita löytyy hyvinkin erilaisia. Esimerkiksi Holika Holika Aloe vaahtoputsari (saatu Bearelilta) vaahtoaa sopivan kevyesti, Herbina Moisture Balance puhdistusvaahto on todella vaahtomaista ja kuohkeaa ja Etude House B.B Deep Cleansing puhdistusvaahto sopii hellävaraisen kuorintaominaisuuden ansiosta hetkiin jolloin naama kaipaa tehokkaampaa puhdistusta.

idkuvakaksoispuhdistus

6 hyvää iholle tapahtunutta asiaa:

1) Olen luopunut vanulappujen käytöstä eli vähemmän kulutusta

2) Ripsiväri irtoaa hellävaraisemmin

3) Molempien puhdistusvaiheiden tuotteita riittää pienet määrät eli tuotteet kestävät käytössä pidempään

4) Iho ei rasitu eikä kuivu liian voimakkaista puhdistustuotteista

5) Iho näyttää heleämmältä

6) Ihoa ei kiristele pesun jälkeen

Toinen hakee postista panimohärpäkkeitä, toinen naamamömmöjä :D
Ostan korealaiset puhdistustuotteet eBaysta ja samoja tuotteita kaupittelevia myyjiä on eBay pullollaan. Edullisten putsareiden hinnat pyörivät noin 10-15$ hintahaarukassa myyjästä riippuen.

Näiltä myyjiltä olen tilannut eniten tuotteita:
- f2plus1 (Beautynetkorean eBay-tili)
- cosmeticmarket2012
- roseroseshop (Rose Rose Shop eBay-tili)

Heiltä tilatessa postikulut ovat ilmaiset ja paketit saapuvat muutamassa viikossa. Mikäli tarvitsen tilaamani tuotteet nopeasti, maksan mielelläni parin dollarin toimituskulun jolloin paketti tulee 5-7 päivässä.Aikaisemmin mainitsemani Bearel on kotimainen verkkokauppa joka myy korealaista kosmetiikkaa. Olen heiltä kaksi kertaa tilannut ihonhoitotuotteita, ja viime kerralla sain testattavaksi kaikkea pientä kivaa - muun muassa tässä postauksessa mainitsemani Holika Holika putsarin. Toivottavasti heidän tuotevalikoima laajentuu lähitulevaisuudessa ja myyntii tulee laajempi valikoima erilaisia 1 ja 2 -puhdistusvaiheeseen sopivia tuotteita. :)

7 kommenttia:

 1. Kiva infopaketti, kiitos tästä postauksesta! Mulla ei ole tällä hetkellä puhdistusöljyä. Mutta silloin kun käytän öljyä + putsaria, iho on kyllä vähemmällä vaivalla puhdas ja silmämeikki irtoaa helpommin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! :) Aikoinaan kaksoispuhdistuksesta tuntui löytyvän todella pitkät tarinat ja ehkä myös sillä oli vaikutusta että niihin ei tullut kunnolla koskaan perehdyttyä... Yritin tiivistää mahdollisimman tiukkaan pakettiin :)

   Jep sama. Vaikka pidän hyviä silmämeikkiputsareita vanulappuun dipattuna ripsien päällä hyvän tovin muhinassa, eivät ne koskaan lähteneet vain kevyellä pyyhkäisyllä pois vaan piti hangata useampaan otteeseen :/

   Poista
 2. Mäkin kokeilin joskus kaksoispuhdistusta, mutta jotenkin en vaan kokenut sitä itselleni tarpeelliseksi, vaikka moni sitä hehkuttaakin :) Rakastan öljymäisiä ja maitomaisia putsareita, ja yleensä panostan niiden kohdalla sellaiseen, joka poistaa hyvin meikin. Tällä hetkellä käytössä on öljymäinen putsari, joka irrottaa melkeinpä kaiken lian ja kasvovesipumpuli jää melkein kokonaan puhtaaksi. Vinkkaan itse asiassa tosta tuotteesta ensi viikolla blogissakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdistusmaidot on kivoja :) Käytin niitä joskus hyvinkin paljon, nyt ne ovat ilman sen ihmeempää syytä jääneet vain käytöstä pois.

   Kiitti vinkistä, jään odottamaan blogipostaustasi! :) <3

   Poista
 3. Tosi kiva juttu, selkeytti kyllä kaksoispihdistusta! :) pari hyvää vinkkiä myös ostoskoriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että pidit! Oli tarkoitus puristaa puhdistusmetodi mahdollisimman selkeään ja ytimmekkääseen pakettiin :)

   Poista
 4. Mä oon ihan hurahtanut tähän hommaan! Ihosta tulee aivan eri tavalla puhtaan tuntuinen kuin koskaan aiemmin :) Kiitos ebay-vinkeistä, pitääpä kurkata nuo myyjät!

  VastaaPoista