torstai 14. joulukuuta 2017

Vanhojen hyvien blogiaikojen nostalgiamatka 2009-2013

Niitä on kaikkialla. Kukkakimppuja marmoritarjottimella, marmoritarjotin sängyssä, asuntojen identtiset musta-valko-harmaa -sisustukset ovat kuin lehtikuvista, muhkeista sängyistä löytyy kahvikupposesta lähtien kaikkea aina pienelektroniikkaan asti, kukat ovat väistyneet viherkasvien tieltä, valokuvat otetaan lintuperspektiivistä ja yhden instagram -kuvat sommitteluun ja kuvankäsittelyyn käytetään tuntikausia aikaa ja kuvien harmoniseen julkaisemisjärjestykseen käytetään siihen tarkoitettuja ohjelmia. Ahdistutaan kiiltokuvamaisesta meitä ympäröivästä elämästä, ja sen epäaitouden tiedostamisesta tuntuu moni bloggaaja välillä myös puhuvan. Mutta sitä rösöistä arkea ei silti haluta blogeihin ja instagram-tileihin tuoda, koska se ei ole kaunista. Miksi kuvata rumaa ja kaaosta kun voi kuvata kaunista ja harmoniaa?

Oliko blogeissa ennen vai nykyisin kaikki paremmin?

Olette ehkä jo lukeneet ihmisten tuohtumuksista kuvapalvelin Photobucketia kohtaan. Lyhyestä virsi kaunis: Photobucketissa olevat kuvat lakkasivat toimimasta ja Photobucket alkaa perimään monen sadan dollarin vuosimaksua.

Olen blogannut vuodesta 2009 asti eli pian jo yhdeksän vuotta! Voitte siis kuvitella, miten monta blogipostausta olen naputellut ja miten paljon minulla on blogikuvia Photobucket -tililläni. Sellaista kuvamäärää yksitellen ei olisi ollut mitään järkeä lähteä siirtämään. Näin ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi käydä koko blogini läpi aina vuodesta 2009 lähtien ja piilottaa turhat blogipostaukset. Vanhimmillaan 9 vuoden takaisissä blogipostauksissa kun on paljon asioita jotka eivät enää palvele sitten millään nykypäivän vakkarilukijoita eikä sattunaisia googlematkustajia.

Piilotuksen kohteeksi joutui muun muassa tuotesuositukset tuotteista joita ei enää ole, kempparikauppasuosittelut, turhan päiväkirjatyyliset jorinat sekä yksi blogini yhä suosituimmista postauksista johon virtaa yhä tasaisesti lukijoita. Blogipostaus kertoi lävistyskorukauppa Crazy Factorysta. Ensinnäkin, kerroin vuoden 2009 postauksessa CF:n sivuston olevan turvallinen kamalasta ja huijarimaisesta ulkoasusta huolimatta ja kerroin yksityiskohtaisesti miten tilaus tehdään eri maksukorteilla. Kun käytte tänä päivänä CF:n sivuja katsomassa, ymmärrätte miksi ei ole mitään järkeä pitää 8 vuotta vanhaa blogipostausta näkyvillä. :D Verkkokauppa on kokenut ihan huikean muutoksen! Minulla on tosiaan ollu suhteellisen iso venytys toisessa korvalehdessä (luojan kiitos pidin sen siedettävässä venytyskoossa ja se on palautunut lähes tavallista korvisreikää muistuttavaksi).

Toinen vähän vastaava supersuosittu blogipostaus koski LUSH -tuotteiden tilaamista LUSH UK -sivustolta. Sen sijaan jätin vuodelta 2009 näkyviin maailman parhaimman mustikkapiirakan ohjeen ja huhkutuspostauksen GHD IV Styler -muotoiluraudasta. Mustikkapiirakka ei ole löytänyt toista veroistaan ja GHD on minulla yhä käytössä, 9-vuotias vanhus lämpenee yhä vieläkin muutamassa sekunnissa! ^___^ Tuollaisista tänäkin päivänä pätevistä suositteluista lienee enemmän hyötyä kuin esimerkiksi Seppälän yökkärihehkutuspostauksesta. :D

Poimin piilottamistani vanhoista blogipostauksista kuvia talteen ja nyt lähdetään pienelle nostalgiamatkalle "vanhoille hyville blogiajoille". Tässä kuvia sekalaisessa järjestyksessä vuosilta 2009-2013 ^__^


Vuonna 2012 tykkäsin pääkalloista, niiteistä, ristikoruista ja pitkistä ketjuista. Tykkäsin tuosta vetoketjusta tehdystä hiuspannasta ihan älyttömästi! Mikäli pääni ei tulisi nykyisin hiuspannoista herkästi kipeäksi, voisin ottaa sen uudelleen käyttöön.   


Asu palaveriin, tyylini pyöri hyvin vahvasti niittien ja ristien ympärillä.


Tässä ollaan Jyväskylässä ja suuntana SuomiPop -festarit! Mekko tai siis mekko on huikea taidonnäyte muutaman hakaneulan voimasta, tuo on siis ollut alunperin huivi :'D Asujen kuvaaminen ei ollut niin justiinsa, peilikuvaus oli kaikista näppärintä ja kaikkeen ympärillä olevaan romuun ei kiinnitetty mitään huomiota. Kuva otettiin siinä tietyssä hetkessä, ehkä joskus tehtiin pieni poseeraus. 


Lähes mustat hiukset!


Brunetet hiukset, joissa en viihtynyt yhtään.


Blogikuviin muokattiin tiettynä aikakautena aina kehykset! :'D Mustaa, valkoista, värillistä, ohutta, paksua, koristeellista ja joskus kaikkea näitä edellämainttuja yhdessä... ^__^ Btw Singstarit oli joskus ihan supersuosittua, kuten myös Guitar Hero! ... Pelataanko niitä edes enää?Kuvissa ei ollut ihan aina kehykset, vaan joskus niihin tehtiin värillinen tausta. 8) Ylimmässä kuvassa esittelin kyseisessä blogipostauksessa ensimmäisen vuokra-asuntoni kylpyhuoneen remonttikuvia. Alimmassa kuvassa esittelin suositut Mad Minerals -luomiväripigmentit. :D


Moni bloggaaja kirjoitti blogiaan monen vuoden ajan kasvottomina. Kasvot joko leikattiin kuvista pois kokonaan tai sitten ne sotkettiin hienoilla kuvioilla (kuten minun kuvassa, hahaa!). Jossakin vaiheessa kasvoista saatettiin näyttää puolet ja lopulta moni tuli kasvojensa kanssa kokonaan kaapista ulos. Näistä tehtiin omat siitä kertovat blogipostaukset. 

... Yläpuolella oleva kuva todistaa aikaa jolloin minulla oli Scene-hiukset! Vanhempani antoivat minun olla juuri sellainen kuin olin, eikä kukaan puuttunut koskaan esimerkiksi -näin jälkikäteen todettuun- tuohon erittäin kröhöm kehnoon ja epätasaiseen tupeeraukseen. :D Tykkäsin tuosta hiustyylistäni niin paljon - muistan edelleen sen upean fiiliksen miten hienosti ("hienosti") osasin sen tupeerata superisoksi. ^__^'


Ihanaa miten nipinnapin parikymppisenä pukeuduin näin värikkäästi! Tässä eletään sitä aikakautta kun kaikki mahdollinen puettiin päälle. Oli kaulakorua, oli kukkaa rinnassa (kukkia pidettiin paidan lisäksi paljon myös hiuksissa), oli korvista, oli rannekorua, oli värikkäitä sukkahousuja ja vaikka ja mitä kerralla päällä. Käytin 20+ tosi paljon asusteita, nuorempana vuorasin kaikki sormeni sormuksilla. Nyt +8 vuotta myöhemmin olen todella minimalistinen niin koruissa kuin pukeutumisessa, liekö noilta vuosilta jäänyt jonkilainen asusteähky? :D

Kuten aikaisemmin sanottua, kuvia ei juuri sommiteltu. Ne otettiin siellä missä on hyvä valo. Tässäkin jaloissa pyörii toiset kengät. :D Otin tämän kuvan kamerajalustan avulla.


Tuo mariannekarkkipaita oli niin ihana! Rakastin myös tuota vihreää hametta yli kaiken ja pukeuduin siihen pitkään lähes päivittäin. Siinä oli taskut! Naisten vaatteisiin ei tunnuta tekevän koskaan taskuja.

... Kuvien sommittelusta tuskin tarvitsee enää kolmatta kertaa mainita? Mutta hei tässä olen sentään hienosti peittänyt baarivessasta näkyvän vessanpytyn! En kestä :D


Tissivyömuoti!


Olen ollut toinen omistaja liskolle ^___^


Töölössä sijaitsevassa asunnossa oli kylpyamme ennen asunnon täysremonttia. Halusin kylpyammeesta eroon remontin yhteydessä. Sain lutrata Lushin kylpypommien kanssa enemmän kuin tarpeeksi, ja en yhä edelleenkään ymmärrä miksi ihmiset tuntuvat haluavat niin kovasti itselleen kylpyammeen. Siinä lilluessa tulee kylmä, se on tylsää (vaikka lukisi kirjaa tj), vähän ällöttävää ja ammeet ovat aina vähän turhan kompakteja. 


Tuotesommittelua. Omistan tämän Diorin luomiväripaletin yhä tänäkin päivänä. :) Se on myös yksi käytetyimmistä luomiväripaleteistani.


Suomen ensimmäinen kauneusbloggaajien miitti! ^___^ Olen sen jälkeen järjestänyt yhden jos toisenkin miitin ja ollut myös mukana miittien kimppajärkkäämisessä.

Nykypäivänä on ihme jos joku jaksaa edes mitään miittiä järjestää, usein ne myös ovat pienemmälle jo entuudestaan tutummalle porukalle. Tai pelkästään bloggaavista kavereista koostuvia suljettuja tapaamisia.


Kemppariostosten esittelyä. Muistatteko aikaa kun kemppareita oli vielä pystyssä?


Minun ensimmäisen OPI -kynsilakka!


Olen joskus antanut kynteni kasvaa vapaasti ja leikkasin ne vasta jos ne lohkesivat. Apua toi keskisormen kynsi!


Tämä kuva on blogipostauksesta, joissa kerroin katkenneesta jättikynnestä. Olin kavereiden kanssa Otaniemessä teekkaribileissä ja jättikynteni otti osumaa pallomeren pallosta. Heittäjä oli joku fyysikkopoika joka kyllä sai kuulla kunniansa. Taisin myös heittää häntä pallolla takaisin.


Oih, olin joskus superinnoissani kynsien koristelemisesta! Muistan miten ylpeä olin näistä itselleni tehdyistä söpöilykynsistä. :) Nyt huomio kiinnittyy tahtomattakin tuohon superpitkään toisen käden nimettömään kynteen, 1-2 kokoa liian suuriin helmiin jaaa muutamaan jo irronneeseen helmeen ^___^'


Tässä esittelin Dependin lohkeilulakkaa jota hamstrattiin Kicks- myymälöistä. :D
Dependin lohkeilulakan lisäksi meikkibloggaajien (silloin käytettiin nimeä meikkibloggaaja) päät sekoitti Dependin glitterlakat ja Seppälissä myytävät jopa keräilysuosion saavuttaneet models own -kynsilakat. Treenasin noihin aikoihin ihan hulluna liukuvärjäyksen tekoa ja voi sitä onnen tunnetta kun niissä aloin lopulta onnistumaan. :')  


Konad-hype!


The Body Shopissa myytävät eläinhahmoiset palasaippuat oli blogihitti ja niitä oli ihan kaikilla. :D Lush-hype tuli paljon myöhemmin kuvioihin. Nykyisin ajatus palasaippuasta ällöttää ja ne myös sotkevat rumasti pesualtaan reunoja.


Niin ihmeellinen ilta, tämä oli ihan ensimmäinen PR- tapahtuma jossa olen koskaan ollut! Oli ihan outoa, uutta ja ihmeellistä että joku firma tarjoaa drinkkejä ja pikkupurtavaa ilmaiseksi ja samalla tärkeät edustajahenkilöt esittelevät kosmetiikkatuotteita. Ei tiennyt tämä bloggaaja, että muutaman vuoden päästä hänet mm. haetaan kotiovelta limusiinin kanssa testaamaan Canonin kameroita tai että blogin kautta pääsisi ulkomaille asti. Puhumattakaan lukuisista muista hienoista elämyksistä. Olin täällä Shiny Nail Arts -bloggaajan kanssa :)


Blogini oli alunperin leivontablogi!  Kokeilin kaikenlaisia leivontareseptejä ja harjoittelin erilaisten koristeiden tekoa. Blogini nimi on myös leivontablogin ajoilta ja se viittaa leivontaharrastuksen olevan pala minua. Panda tuli kaveriporukasta joiden mielestä näytän kasvoista punapandalta.

En ole koskaan harkinnut blogini nimen vaihtamista, vaikka nimi itsessään ei kerro blogista oikein mitään. En jotenkaan osaisi kuvitella blogiani millään toisellakaan nimellä - enkä varmasti sellaista edes keksisi.


Muistaako kukaan Mad Mineralsin? Menin niistä aivan sekaisin kun Karkkipäivän Sanni esitteli niitä blogissaan! Muistan lähettäneeni Sannille jopa pienimuotoisen fanikirjeen jossa kysyin apua sopivien luomivärisävyjen valitsemiseen. :D Rakastin näitä luomivärejä, niiden jauhokoostumusta ja miten hyvältä niiden pigmentti näytti. Huomatkaa tässä jo astetta ammattimaisempi kuvaustausta. ;)


Karkkipäivän Sanni oli yksi suurimpia meikki-idoleitani ja sain hänen värikkäistä silmämeikeistä inspiraatiota omiin värikokeiluihin ja -testauksiin. Tässä kokeilin Sannin innoittamana kaksoissiipirajausta Pizzazz -mineraaliluomivärin kanssa. Väri lähti leviämään, mutta epätäydellinen lopputulos ei ollut esteenä lopputuloksen ja hyvän idean esittämiseen blogissa :) Kokeilin myös mineraaliluomivärin levitystä sisärajauksena, toimi!


NYX-meikeistä hypetettiin Suomessa ensimmäisen kerran muistaakseni vuosina 2009-2010 ja silloin porukka tilasi NYXiä ulkomailta ihan hulluna. Suosituimpien tuotteiden joukkoon kuului mm. nämä Jumbo Eye Pencil -kynät joilla tehtiin silmämeikille väripohjustus. Sävy Milk (ei kuvassa) saavutti kulttimaineen ja se löytyi pian kaikilta meikkibloggaajilta. Myös huulipunat ja erilaiset huulisävytteet olivat kova hitti.


Viimeisenä, mutta ei vähäisenä ihastuttava Herbina Marja Spa -tuotesarja! Olin aivan hulluna tähän tuotesarjaan ja ostin siitä kaiken. Kosteusvoiteet, puhdistusmaidon, kasvoveden... Aivan kaiken. Tuotteiden marjajugurttimainen tuoksu oli syötävän herkullinen.

Tätä historian havinaa voisi jatkaa vaikka miten pitkälle. :D Tigi Rockaholic Dirty Secret -hype ja skandaali koskien huonoja suuttimia, ihana Meow Cosmetics -sarja, Isadora Peel Off Base -hype ja miten se oli loppuunmyyty kaikkialta bloggaajien hypetyksen takia... 

Onko teille jäänyt joku erityinen asia blogeista noin ylipäätään mieleen vanhoilta ajoilta - hyvässä tai pahassa? 

8 kommenttia:

 1. Mua on kieltämättä vähän alkanut harmittaa ne ylikliiniset kuvat Instagramissa. Myönnän kyllä, että blogiini yritän ottaa nättejä kuvia kauniilla taustalla, mutta Instagram on mun mielestä aina ollut enemmän sellainen "sen hetken" kuva, että eihän sieltä nyt oikeasti enää löydy yhtään juuri sillä hetkellä otettua kuvaa, vaan niitä kun on 2h siivottu ja aseteltu ennen kuvan ottoa. Tykkään hirveesti Irc-gallerian Instatilistä just sen takia, kun siellä on sitä aitoa elämää ja sotkua taustalla :D mutta tää nyt on vaan se nykyajan trendi. Kun vaan kaikki myös muistais sen tosiasian, ettei se elämä oo niin kiillotettua kuin kuvissa annetaan uskoa. Kauniita kuvia on kyllä kiva katsella, mutta elämän realiteetit kannattaa silti muistaa :)

  Muistan blogiaikojen alusta sen kun kuvat rajattiin hirveen tiukkaan silleen, että siinä on tasan vain se kuvattu tuote. Ei ollut sommittelua ei. Meikitkin tosiaan sai olla vähän sinnepäin, kun ei se haitannut. Lopputuloksen ei tarvinnutkaan olla kuin ammattimeikkaajan kädestä. Mutta niin ne ajat muuttuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ne instastory-klipit oli ihan huippu lisäys Instagramiin! Pääsee näkemään enemmän sitä "elävää elämää" :) Tosin pystyyhän sinne myös ns valmiitakin järkkärikuvia lisämään mutta noh kuitenkin!

   Totta! Löysin itseltäni postauksia jossa opettelen smoky eye -meikin tekoa ja kaikki epäonnistumiset oli hyyvin tarkasti kuvattu - eihän muuten voinut oppia ja kehittyä :) Harmi kun ne kuvat olivat lakanneet kahta lukuunottamatta (ei näy vaiheet niissä) toimimasta kokonaan :/

   Poista
 2. Tää postaus: IHAN HUIPPU <3 Niin nostalginen!

  VastaaPoista
 3. Mikä walk down memory lane! Huikea blogihistoria sulla ja kiva kun pääsi vielä siihen näin kurkistamaan :) Itse olen blogannut vasta 3 vuotta, joten vain pari juttua näistä kuulostaa tutulta blogimielessä. Nykyinen miittien vähyys harmittaa, olisi mukavaa kun niitä heräteltäisiin taas henkiin. Vaikka itsekin paria miittiä järjestäneenä tiedän, kuinka paljon hommaa niissä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä :) ...Miten minulla on mielikuva että olet blogannut paljon kauemmin? :D Miiteissä on kyllä hommaa, toki eihän niiden koskaan tarvisi olla edes mitään kummoisia. Mutta porukka ei ehkä kokoonnu "ihan vaan huvikseen" enää niin helposti... kinkkinen juttu :/

   Poista
 4. Ai vitsit, ihana postaus! :D Voi kun mullakin olisi blogimuistoja näin pitkältä ajalta, tätä oli huippukivaa lukea :)

  Toisaalta blogien kliinisyys ärsyttää itseäkin, mutta sitten taas toisaalta rakastan esteettisiä ja visuaalisesti houkuttelevia kuvia. Lähinnä koen tärkeänä sen, että teksti on aitoa eikä kauhean pinnallista, silloin blogi painuu mieleen ja sinne palaa mielellään uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogit ovat vähän kaksipiippuinen juttu! Tuskin kukaan haluaa nähdä ihan oikeasti likaista pyykkivuorta, mutta samalla halutaan nähdä aitoa oikeaa elämää. Mutta kaunista sellaista. Ei voi koskaan voittaa, pitää vaan yrittää tasapainoilla kultaista keskitietä pitkin :3

   Poista