tiistai 20. elokuuta 2019

Poskipuna vaalealle ja pisamaiselle iholle


idkuvaposkipuna

Poskipuna. Meikkituote, joka on kuulunut arkimeikkeihini vasta viimeisen reilun vuoden ajan. Käytän poskipunaa silti yhä vieläkin melko varovaisesti ja kokeillen.

Kasvoni ovat pisamien peitossa, enkä halua niitä meikillä peittää. Tämä tuo meikkaamiseen aina välillä pieniä haasteita, etenkin sävyltään sopivien tuotteiden löytämisen. Esimerkiksi moni meikkivoide muuttuu pisamien päällä harmahtavaksi. Olen päässyt blogini kautta kokeilemaan vuosien ajan eri meikkibrändien poskipunia ties kuinka monia eri sävyjä, mutta yksikään ei ole istunut sävyltään kasvoilleni tarpeeksi hyvin.


Sävyltään kylmälle ja kalpealle iholle suositellaan käyttämään enemmän vaaleanpunaiseen ja pinkkiin taittuvaa poskipunaa. Näin kertovat monet meikkisivustot ja näin suosittelevat useimmat ammattilaiset, keiden meikkituoliin olen päässyt istumaan. Mikäli iho on sävyltään lämmin, taittaa punaiseen tai siinä on pisamia, kehoitetaan suosimaan lämpimiä poskipunasävyjä. Toki mikään näistä ei ole kiveen hakattu sääntö, oma fiilis ja esimerkiksi silmämeikin ja/tai huulimeikin sävy voivat toimia ohjenuorana (viileän sävyn kaveriksi viileää jne). Meikkaaminen on mielestäni loppujen lopuksi kuitenkin ihan puhtaasti taidetta ja itseilmaisua. Ei siihen ole sääntöjä, jota tulisi orjallisesti noudattaa. :)

Juuri minulle sopivan poskipunan löytäminen oli haaste. Ihoni on pohjasävyltään jääkylmä ja valkoinen kuin lakana. Huolimatta tästä, kasvojeni pinta-alaa peittää lähes kokonaan sävyltään lämpimät isot pisamat. Tästä johtuen oikeansävyisen punan löytäminen oli pitkään haaste.

Mikäli valitsin poskipunan sopiman pisamieni kanssa, kasvoista tuli todella tunkkaiset. Lämmin sävy ei näyttänyt hyvältä, olihan pisamien lisäksi kasvoilla se kylmä kalvakka pohjasävy. Ihoni pohjasävyn kanssa toimivat viileät pinkit sävyt eivät taas toimi yhtään lämpimien pisamien päällä.


Monen epäsopivan poskipunakokeilun jälkeen löysin MAC -pisteen myyjän avustuksella täydellisen poskipunan. Sävyn, joka toimii hyvin lämpöisten pisamien kanssa ja näyttää hyvältä myös sen lakananvalkoisen pohjasävyni päällä. Kyseessä on korallinsävyinen Melba, se on niin kaunis!

Huvittavaa, miten valkoista paperia vasten jopa minun ihoni näyttää hieman päivettyneeltä. :D Kämmenessä vasemmalla swatch jossa väriä on sivelty reilulla kädellä, oikeassa reunassa näkyy hailakkana swatch kun sivellinta on hädintuskin käyttänyt edes poskipunassa. Melba on siis hyvin pigmettinen, mutta sillä saa myös kevyempää jälkeä. 


Käytin poskipunan kanssa pitkään essencen poskipunasivellintä, mutta en saanut sillä tarpeeksi hyvää lopputulosta, joten päädyin käyttämään sormia. Essencen poskipunasivellin oli makuuni liian pyöreä, iso ja lörö. Miia Ezen kehui Instagram -klipeissään usein Real Techniquesin poskipunasivellintä (302) ja innostuin kokeilemaan sitä ja tein tilauksen Cocopandan verkkokauppaan. Nappasin Miialta sivellinvinkin lisäksi myös vinkin taputella poskipuna kasvoille. Hitsi, täähän toimii! 

Sivellin on osoittautunut käytössä kaikkien kehujen arvoiseksi ja hinta oli edullinen suhteessa laatuun. Siveltimessä on kuitenkin yksi "vika" ja se on todella ruma varsi. Siis kattokaa nyt! Itse sivellinosa on kaunis kuin karamelli, mutta tuo varsi... Silmiä sattuvan värimaailman lisäksi viimeinen niitti on tuo twistaus varressa. x___x


Uusi parempi sivellin sai minut aktivoitumaan poskipunan käytössä oikein kunnolla, ja sen myötä innostuin tilamaan samaisesta verkkokaupasta myös ison poskipunapaletin; Makeup Revolution Ultra Blush Palette "Sugar and Spice". Näin mielessäni itseni kokeilemassa erilaisia sävyjä, ja yhdistelemässä niitä erilaisiin silmämeikkeihin.

... Tilanne realisoitui nopeasti, sillä tartun aina vaan siihen yhteen hyvään MACin poskipunaan. Paletista myös ne kaksi vaaleinta sopivat ainoastaan minulle, ja eivät nekään ihan täydellisesti. Muut sävyt riitelevät kasvoillani, ovat liian tunkkaisia tai liian kirkkaita. Että tämmöinen innostuspäissään tehty hutiostos, ei voi mitään. Paletti sopii varmasti paremmin sellaiselle, joka etsii kokeilujen kautta itselleen vielä sitä täydellistä sävyä, tai hänelle kuka haluaa leikitellä eri poskipunasävyillä. Hinta oli määrään nähden edullinen, ja kaikki sävyt olivat testatessa tarpeeksi pigmenttisiä kaikenlaisiin meikkikokeiluihin.


Löytyikö sinun suosikkiposkipuna helposti, vai pitkän etsinnän jälkeen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti